MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Про позов редактора газети “Алубіка” Рагіма Гумбатова

06.04.2004   

21-10-200 Кримський Апеляційний суд відмовився задовольнити скаргу мера Алупки Валерія Андика на рішення місцевого суду за позовом редактора газети “Алубіка” Рагіма Гумбатова. Пан Гумбатов підкреслив, що ухвалення рішення на користь його газети свідчить про визнання права журналістів на отримання інформації від міської влади :„Сподіваюся, що цей прецедент буде наукою для всіх чиновників”, - підкреслив редактор.

Нагадаємо, що у липні 2002 року журналіст Гумбатов, редактор газети “Алубіка”, звернувся до суду міста Ялти зі скаргою на протиправну відмову чиновників Алупки надати журналісту інформацію. За цей час справу кілька разів розглядали у судах різних інстанцій. Двічі місцевий суд задовольняв скаргу Р. Гумбатова, і кожного разу мер Алупки В.Андик оскаржував ці рішення в апеляційному суді.

(Моніторинг Інституту масової інформації)

 Поділитися