MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Шосткинська міжрайонна прокуратура направила в суд карну справу відносно начальника міського РАГСа за перешкоджання професійній діяльності журналістів.

06.04.2004   

28-10-2003 З недавнього часу начальник РАГСу почала відмовляти журналістам тижневика «Перехрестя» в співпраці, мотивуючи відмову тим, що газета не хоче натомість безкоштовно друкувати їх рекламу. Не допоміг і офіційний письмовий запит головного редактора. Газеті довелося звернутися за допомогою в прокуратуру. 2 червня 2003 року було порушено Кримінальну справу за ч.1. ст..171 перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Прокурорська перевірка підтвердила законність вимог журналістів і вказала на неправоту чиновниці, яка, до речі, має юридичну освіту і тим більше повинна знати про ст. 171 Карного Кодексу України, яка за перешкоджання професійній діяльності журналістів передбачає санкції аж до обмеження свободи до трьох років.

У ході перевірки прокуратури Сумської області, спрямованої на виявлення порушень прав журналістів, жодного серйозного порушення не зареєстровано, - заявив прокурор області Юрій Ударцов. Однак бувають випадки, коли журналістам не дозволяють бути присутніми на апаратних засіданнях міськради. Такі ситуації прокурор вважає «необгрунтованою відмовою» і нагадує, що відмова в акредитації журналіст має право оскаржувати в суді.

(Моніторинг Інституту масової інформації)

 Поділитися