MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проблема українського домену

06.04.2004   

Уряду України вдалося домогтися передачі адміністрування інтернет-домену .ua, — вважає заступник голови Держкомітету зв’язку та інформатизації України Олег Проживальський. «Створено спеціальну організацію, яка здійснюватиме адміністрування домену. Право голосу в ній розподілено таким чином: 50% — урядові структури і стільки ж асоціації, які очолюють інтернет-провайдерів», — зазначає він. Водночас не всі провайдери підтримують думку про організацію «зверху» компанії «Український мережевий інформаційний центр», що й підкреслив пан Проживальський. Є дехто, хто перебуває в опозиції, але більшість ввійшла до асоціації. «Ми не хочемо узурпувати владу, але уряд повинен брати у цьому участь. Маємо намір відстежувати, аби при розподілі ресурсу було враховано спільні інтереси», — підкреслив заступник голови Держкомітету.

Звісно, таке рішення не підтримує нинішній адміністратор домену ТОВ «Хостмайстер». Це підприємство подало позов до Київського господарського суду з проханням визнати недійсним рішення Кабміну (розпорядження №447 від 22 липня «Про адміністрування домену .ua). Інші потужні недержавні оператори ринку також вважають, що домен не повинен бути під контролем державних органів. Представник однієї з інтернет-компаній заявив, що інтернет не повинен підпорядковуватися СБУ та владним структурам. Крім того, міжнародна організація RIPE, яка керує європейським адресним простором глобальної мережі інтернет, також не планує змінювати умови адміністрування ресурсу.

(«Україна молода», №189, 14 жовтня 2003 р.)

 Поділитися