MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Пригоди Сергія Тахмазова з Мер ефи, що під Харковом

06.04.2004   

"Українська газета" розповідала про бізнесмена, правозахисника, політика Сергія Тахмазова з Мерефи, що під Харковом, який постійно зазнає переслідувань з боку влади через своє гострокритичне ставлення до ситого і неправедного чиновництва. Тепер, здається, його боротьба вступила в нову стадію, оскільки Тахмазов став видавцем-власником газети "Громадський контроль". Уже перше число газети, в якому С. Тахмазов оповів свій многотрудний шлях до правди, став приводом для розмови з ним чиновників з інформаційного управління області, які попередили його про карну відповідальність за неправдиві свідчення в часописі щодо дій влади. Далі — більше.30 липня ц.р. видавець забрав другий 10-тисячний наклад другого числа "ГК", де піддавалися гострій критиці владні структури України, Харкова і області, а вранці 31 липня отримав несподіваний "подарунок".

О 7.15 ранку на окружній дорозі Харкова в районі с. Лідного колесо легкової машини пана Сергія "вибухнуло", і машину почало заносити вбік. Якраз назустріч летів КамАЗ, і С. Тахмазову ледве пощастило впоратися з керуванням і зупинити машину. Колесо розірвало повністю, і пан Сергій запідозрив, що його прострелили. Про те, що за С. Тахмазовим стежили, свідчить той факт, що коли він почав замінювати колесо, у нього з заднього сидіння викрали баретку з документами і грішми. Викрали майстерно в безпосередній близькості від водія, що пан Сергій нічого і не почув, отже, без сумніву, працювали професіонали.

Сергій негайно звернувся до міліції Харківського району, слідчі виїжджали на місце пригоди, але нічого особливого не помітили і порушили справу лише за фактом крадіжки. Невдовзі вони повернули С. Тахмазову документи, сказавши, що знайшли їх якісь люди, але далі справа загальмувала. На сьогодні ніяких слідчих дій не проводиться, і хоч пан Сергій вважає, що куля все таки була, правоохоронці на цю ідею не пристають.

("Українська газета", №41, 6-12 листопада 2003 р.)

 Поділитися