MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Керівник Адміністрації Президента України Віктор Медведчук подав цивільний позов про захист честі, гідності та ділової репутації і відшкодування моральної шкоди, відповідачами по якому є Олександр Мороз та Соцпартія

06.04.2004   

Як повідомляв УНІАН, керівник Адміністрації Президента України Віктор Медведчук подав цивільний позов про захист честі, гідності та ділової репутації і відшкодування моральної шкоди, відповідачами по якому є Олександр Мороз та Соцпартія. Приводом для позову стала демонстрація восени 2002 року фільму «Оцифрована правда», в якому з посиланням на плівки Миколи Мельниченка Віктора Медведчука було звинувачено у співробітництві з радянським КДБ.

Лідер Соцпартії О. Мороз звернувся до голови Верховного Суду України Василя Маляренка та голови Вищої ради юстиції Сергія Ківалова з офіційним листом, у якому просить «втрутитися у ситуацію і дати належну правову оцінку рішенню Апеляційного суду Києва про перенесення розгляду позову з Шевченківського до Печерського суду столиці. У листі, текст якого надано агентству УНІАН, О. Мороз нагадує, що, «по-перше, у відповідності з нормами ЦПК розгляд судових справ здійснюється за місцем перебування відповідача, а, по-друге, Шевченківський суд майже завершив розгляд вищезгаданої справи, в ході чого, зокрема, виявив факти фальсифікації доказів з боку позивача (залишилося провести дослідження доказів і дебати)».

Виходячи з цього, лідер СПУ висловив переконання, що «подібні маніпуляції — не сумісні з нормами судочинства — є результат тиску на судову інстанцію з боку високопосадовців в АПУ».

(«Сільські вісті», №130, 6 листопада 2003 р.)

 Поділитися