MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

5 грудня 2003 р. під час збору підписів за всенародні вибори Президента, який проводить Блок Віктора Ющенка "Наша Україна", працівники Магдалинівського РВВС Дніпропетровської області незаконно затримали активістів цієї акції.

06.04.2004   
Діями правоохоронців керував заступник начальника Магдалинівського РВВС Івкевич О.В.

Правоохоронці мотивували свої дії тим, що під час збору підписів на підтримку всенародного обрання Президента розповсюджувалися листівки без вихідних даних. Листівками міліція вважає роздруковані на ксероксі інформаційні повідомлення з українських інтернет-видань "Українська правда", "Razom.org.ua", "Майдан", де йшлося про розкрадання владою грошей з Держбюджету-2004.

"Нашоукраїнців" більше 3 годин тримали у приміщенні райвідділу. Після втручання голови районної організації УНП Віктора Ачимова активістів звільнили, причому без жодних вибачень і без складання протоколу.

(razom.org.ua, 2003-12-08)
 Поділитися