MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналісти засуджують Корчинського і Джангірова

06.04.2004   

Корчинський та Джангіров — це хворі люди. Саме так охарактеризував обох ведучих програми “Проте” на телеканалі “1+1” професор Інституту журналістики Київського національного університету ім.Т.Шевченка Валерій Іванов. У вівторок він разом з колишнім шоуменом студії “1+1” і засновником громадського об’єднання “Хартія-4” Миколою Вереснем, головним редактором тижневика “Дзеркало тижня” Володимиром Мостовим брав участь у роботі “круглого столу” з питань журналістської етики, що відбувся у Рівному.

На переконання пана Іванова, Корчинський у програмі “Проте” подає неперевірені факти про політиків, чим вводить в оману телеглядачів. Утім, жодної заяви на Корчинського чи Джангірова від політиків на журналістів-кілерів у Комісію з журналістської етики не надходило. Скільки одержують Корчинський і Джангіров за “чорний піар”, їх столичні колеги не конкретизували. Лише Микола Вересень зазначив, що у Києві деякі журналісти продаються за безцінь.

Власне ставлення до Корчинського оприлюднив головний редактор тижневика “Дзеркало тижня” Володимир Мостовий, якого красномовний тележурналіст теж критикував.

— Був випадок, коли я сидів за столиком у кафе і туди зайшов Корчинський з компанією. Відразу після цього я пересів, — згадує пан Мостовий.

За словами пана Мостового, на нього “наїжджав” і ведучий програми “Епіцентр” В’ячеслав Піховшек, щоправда, потім через третіх осіб вибачався, говорячи, що йому, умовно кажучи, викручували руки.

З наближенням президентських виборів члени Комісії з журналістської етики передбачають різке збільшення бруду у вітчизняних мас-медіа. Щоб хоч якось цьому зарадити, вони вийшли з пропозицією до “акул пера” дотримуватися етичного кодексу українського журналіста. В іншому випадку комісія вдаватиметься до осуду колег по журналістському цеху.

За два дні перебування у Рівному столична делегація зустрілася із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Кічатим та міським головою Віктором Чайкою. З ними обговорювалися питання взаємодії преси і влади, роздержавлення державних ЗМІ та свободи слова. Такі зустрічі з першими особами областей вже стали традиційними у ході відвідин членами комісії регіонів. Рівне — 25-те місто України, куди вони приїхали. На черзі — Вінниця.

Треба також відзначити, що й сама найбільш тиражна в Рівному газета "ОГО", яка помістила цю інформацію, також потерпає від невмотивованих перевірок київських податківців. Зі зверненням редакційного комітету та редактора цієї газети до громадськості можна відповідно ознайомитися на сторінках http://ogo.rv.ua/news.php?n=864&m=3&rub=1  та http://ogo.rv.ua/news.php?n=864&m=2&rub=1 .

(Майдан-ІНФОРМ, 13-12 07:30)

 Поділитися