MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Лист журналіста, що став жертвою міліцейського свавілля

06.04.2004   

Генеральная прокуратура Украины неоднократно декларировала намерение активизировать проверки заявлений журналистов о фактах притеснения, препятствования выполнению ими служебных обязанностей. Вопрос защиты прав и свобод журналистов Украины не решён. Настал ли час для исполнения деклараций Генпрокурора?

Тем временем, факты грубейшего нарушения прав граждан, посягательств на их свободу, жизнь и здоровье продолжаются.

Это проведённый работниками милиции "маскарад" в виде задержания меня, Енина Игоря, в стоявшем на обочине личного автомобиля "Славута", незаконное изъятие ключей. Был проведен личный досмотр без всяких объяснений в достаточно циничной форме.

Пояснением для осуществления досмотра работникам милиции служат ориентировки об угоне автомобилей "Таврия". Но о какой профподготовке можно говорить, если работники милиции не могут различить цвет и марку авто. О всех фактах доложено прокурору г.Мелитополя. Провоцирование ДТП с участием вице-мэра г. Мелитополя А. Ильчука, о чем он подал заявление на имя нач. ГОУМВД г. Мелитополя. Из его заявления следует что чиновник достаточно высокого ранга страдает незнанием элементарных ПДД, и в своем прошении хочет иметь правовую оценку моих действий из уст правоохранителей

Расследование по факту моего избиения и угроз, связанных с профессиональной деятельностью, а также кража из принадлежащего мне автомобиля гранкою еженедельника "Курьер", пущены следственными органами на самотёк.

Факты запугивания и угрозы физической расправы неоднократно звучат в адрес сотрудников нашого союза независимых журналистов, о чем подано заявление на имя прокурора Мелитопольского района

Каждый факт беззакония и произвола должен быть расследован, а виновные привлечены к ответственности.

Игорь Енин гл. редактор газеты "Курьер"
(Майдан 27.12.2003)

***

Майже через рік після побиття головного редактора тижневика «Кур’єр» та інтернет-видання „Vlasti.net” Ігоря Єніна та викрадення з редакційного автомобіля гранок тижневика «Кур’єр», прийнято рішення про визнання журналіста потерпілим. Про це заявив Ігорю Єніну слідчий Мелітопольского відділення УМВС. Рік потому після подання заяви до мелітопольської міліції редактор дав свідчення у цій справі.

Як йдеться у публікаціях „Vlasti.net”, 28 лютого 2003 року на Ігоря Єніна було вчинено напад. Редактора схопили за волосся двоє невідомих і побили, „порекомендувавши” припинити публікації у тижневику. А за тиждень було пограбоване редакційне авто, з якого викрали гранки газети „Кур’єр”. Кримінальні справи за статтями „хуліганство” і „пограбування” були заведені мелітопольською міліцією 7 місяців потому. Крім того, Ігор Єнін, який є співзасновником Незалежного регіонального союзу журналістів, повідомив, що продовжується розслідування у справі його колеги, журналіста і голови Союзу Володимира Карачевцева, який загинув 14 грудня за нез’ясованих обставин. Про це йому заявили у міській прокуратурі Мелітополя.

(“Вікна”, м. Калуш, 2004-01-22)

 Поділитися