MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У ніч із 16 на 17 січня у Житомирі вчинено напад на офіс обласної організації партії «Солідарність» та газети Асоціації незалежних журналістів «Вільне слово»

06.04.2004   

17-01-2004 Близько другої години ночі невідомі особи облили фарбою вхідні двері, зробили образливі написи аерозольним балончиком у під’їзді та на фасаді будинку. Також цеглиною було розбито вікно навпроти робочого місця головного редактора газети. Як повідомив ІМІ начальник кримінальної міліції житомирського міського відділу міліції Сергій Мавко, за фактом вчинення нападу порушено кримінальну справу за ст. 296. Ч.1 – хуліганство. За його словами, жодного зв’язку з професійною журналістською діяльністю подія не має. Головний редактор «Вільного слова» Василь Врублевський, коментуючи подію, зауважив, що серед інших версій напад можна розглядати як «попередження незалежному виданню, яке чітко й послідовно заявляє свою об’єктивну позицію, різко критикує нинішню владу, висвітлює дії опозиції, передовсім «Нашої України». Зокрема, Василь Врублевський припускає, що напад може бути пов’язаний з критичною публікацією “В умовах надзвичайного стану” (16.01.2004) про візит прем’єр-міністра Віктора Януковича до Житомира. Крім того, він додав, що раніше до редакції періодично поступали анонімні телефонні дзвінки.

Станом на початок лютого, повідомили ІМІ у міліції, злочинців не знайдено. Ведуться оперативно-слідчі дії. Складність полягає у тому, що на цеглині, якою було розбите скло, не залишилось жодних відбитків пальців.

(Інститут масової інформації, 09.02.2004)

 

 Поділитися