MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Черговий вияв шовінізму?

06.04.2004   

Мар’яна П’єцух:

Знову представники шовіністичних організацій нагадали про своє існування у Львові. Як повідомляє Контекст-медіа, на одному з будинків по вулиці Антоновича з’явився свіжий напис червоною фарбою "С днем рожденья тов. Сталина. Улица Сталинградской битвы", підписаний націонал-більшовицькою партією.

Як раніше писав "Поступ", схожий напис уже з’являвся два тижні тому на вулиці Антоновича (яка свого часу носила назву Сталінградської битви). Також, за повідомленням Контекст-медіа, абревіатура націонал-більшовиків із зображенням серпа і молота з’явився і на вулиці Кн. Ольги.

Друга за два тижні провокація від НБП ще раз доводить серйозність запевнень опозиції, що на період передвиборчої кампанії у Львові активізують свою діяльність численні шовіністичні організації з метою провокації міжнаціонального протистояння.

Націонал-більшовицька партія досі була відома як ліворадикальна російська партія. ЇЇ діяльність у Львові вперше була помічена кілька місяців тому, коли абревіатура НБП, написана червоною фарбою, була залишена її прихильниками на монументі жертв комуністичного терору на проспекті Чорновола. НБП уже навіть має свій львівський сайт, але називає себе суто молодіжною партією, яка нібито гуртує довкола себе як крайніх лівих, так і крайніх правих і анархістів.

17 грудня ЛОО УРП "Собор" уже зверталося до голови Львівської облдержадміністрації, щоб той негайно вжив комплекс заходів для виявлення провокаторів та недопущення в майбутньому розгулу московського шовінізму у Львові. Проте наразі не відомо про якусь реакцію ні з його боку, ні з боку правоохоронних органів.

("Поступ", 5 січня 2004 р.)

 

 Поділитися