MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Сюжет про генерала Кравченка намагалися заглушити

06.04.2004   

Радіо «Континент» заявляє про перешкоджання його діяльності в зв’язку з виходом в ефір сюжету про генерала СБУ Валерія Кравченка, який у Берліні виступив із заявою про «злочинну діяльність режиму Кучми».

Про це ідеться у заяві для керівника радіостанції Сергія Шолоха.

Він повідомив, що у четвер о 10:30 ранку під час трансляції випуску «Міжнародних новин» української служби «Німецька Хвиля» на радіо «Континент» на початку сюжету про Валерія Кравченка на 100,9 FM була увімкнена «глушилка».

«Проблеми у прийомі сигналу радіо «Континент» у цей час були зафіксовані у всіх районах міста Києва», - сказав Шолох.

«Керівництво радіостанції «Континент» заявляє про факт перешкоджання інформаційній діяльності радіостанції засобами, які використовувалися у радянські часи, та про порушення конституційного права громадян на отримання інформації», - сказано в заяві.

Шолох підкреслив, що після припинення мовлення радіостанції «Свобода», - радіо «Континент» лишилося «останнім електронним ЗМІ, в ефірі якого можна почути незалежні інформаційні служби, на редакційну політику яких не має впливу українська влада».

Як відомо, у середу в Берліні офіцер безпеки посольства України в Німеччині, генерал СБУ Валерій Кравченко заявив, що має у своєму розпорядженні дані «про злочинну діяльність режиму Кучми».

Зокрема, ішлося про вказівки керівництва СБУ своїм співробітникам за кордоном стежити за депутатами Верховної Ради України з числа опозиції. За словами Кравченка, про це сказано в одній з отриманих ним інструкцій.

У свою чергу СБУ заперечило його заяву, назвавши її реакцією на намір відкликати Кравченка до Києва.

Як відомо, 20 лютого в Берліні відбудеться зустріч президента Кучми і канцлера Німеччини Герхарда Шредера. У німецькій столиці уже перебуває Микола Мельниченко, який проведе прес-конференцію в день візиту Кучми.

(Українська правда 19.02.2004, www.pravda.com.ua )

 Поділитися