MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Табачук намагається відсудити телеканал у Ющенка

06.04.2004   

Телестудія служби інформації на чолі з Вадимом Табачуком судиться із Національною радою з питань телебачення та радіомовлення за 48-му частоту в Києві, на якій працює "5 канал".

Про це в коментарі "Українській правді" заявив директор ТОВ "ТВ-Табачук" Вадим Табачук.

Він також підкреслив, що заяви лідера "Нашої України" Віктора Ющенка, що влада намагається закрити 5-й канал, не відповідають дійсності.

Табачук зазначив, що розгляд у господарському суді був насправді ініційований не владою, а ним персонально, а позов був поданий ще минулого року.

Табачук зазначив, що намагається довести в суді, що ліцензія на мовлення 5-му каналу (тоді "Експрес-інформ") була надана Національною радою України з питань телебачення й радіомовлення з порушенням чинного законодавства.

За словами Табачука, Нацрада видала ліцензію "Експрес-інформ" поза конкурсом, тоді як за законом право на користування теле- та радіочастотами надається тільки в межах конкурсу.

"Я 12 років працюю на телебаченні, і це перший раз, коли Нацрада видала ліцензію поза конкурсом.При цьому вони просто закрили конкурс, згідно з результатами якого цю частоту мав отримати наш канал. Я вважаю це образою не лише для каналу, а й для себе персонально", - зазначив Табачук.

Він підкреслив, що судовий розгляд триває вже більше року, а 3 лютого підійшла черга його розгляду в у Вищому арбітражному суді. За словами Табачука, до цього позов уже розглянули суди двох інстанцій.

Як відомо, у четвер Віктор Ющенко заявив, що володіє інформацією про те, що після "Сільських вістей" і "Свободи" влада спробує закрити 5-й канал.

(Українська правда 13.02.2004)

 Поділитися