MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Допрос с пристрастием

09.04.2004   

Двух работников Сосновского райотдела милиции в Черкасской области задержали по подозрению в превышении власти. Как сообщила УНИАН пресс-секретарь прокурора области Жанна Чумак, оба являются фигурантами уголовного дела, которое возбуждено на основании заявления 25-летней жительницы Черкасс. Женщина утверждает, что во время допроса к ней применяли «незаконные методы дознания».

(«Киевские ведомости», №19, 30 января 2004 г.)

***

Потерпіла поскаржилась в обласну прокуратуру на те, що двоє правоохоронців завдали їй тілесних ушкоджень під час допиту. Побої засвідчили судмедексперти та двоє криміналістів, які провадили дізнання. Колеги затриманих міліціонерів зі свого боку сумніваються у твердженнях свідка. Як аргумент вони наводять те, що потерпілу притягували до відповідальності за статтею "Сутенерство".

Це вже сьома кримінальна справа, порушена проти черкаських міліціонерів за перевищення службових повноважень. Начальник черкаської міліції до рішення суду від коментарів утримується.

(«1+1», ТСН, 28 січня 2004 р.)

Див. також — "Правда Украины", 29 января 2004 г.

 Поділитися