MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Леонід Заславський: "Неупереджена одеська журналістика у 2003 році не стала реальністю..."

09.04.2004   
Ігор Столяров.
Таку думку висловив Голова обласного відділення Незалежної профспілки журналістів Леонід Заславський, коментуючи підсумки 2003 року для журналістики

Голова обласного відділення Незалежної профспілки журналістів Леонід Заславський, коментуючи підсумки 2003 року для журналістики Одеси, наголосив, що "неупередженої, правдивої та оперативної журналістики в Одесі не було як у 2002, так і у 2003 роках. І це не тому що немає журналістів, які мають такі якості, а тому що немає, де висловити правдиву і неупереджену точку зору.

У незалежній профспілці журналістів в Одесі більшість - власкори київських видань, де правдивість і оперативність, на відміну від Одеси, там є, хоча, так само не на належному рівні.

Два дні тому мене запитали - "Які друковані засоби масової інформації можна передплатити для того щоби відобразити те, що відбувається в Одесі?" Я не зміг назвати жодної неупередженої газети. Є опозиційні. Є державні. Так. Але, такий засіб масової інформації, який би відобразив те, що відбувається з точки зору пересічного громадянина - відсутній. Мені здається, що у 2003 році правдиві статті таки були, але це поодинокі випадки. Це не правило.

Такі організації, як Гільдія власних кореспондентів Одеси, газети "Юг", "Правоє дєло" роблять важливу справу, але цього є недостатньо".

2004 рік Леонід Заславський назвав складним, бо "наближається передвиборча Президентська кампанія.

Я хочу побажати журналістам, щоби вони відображали події у житті Одеси правдиво і надавали мешканцям міста змогу дивитися правді у очі".

 Поділитися