MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Захищати права - протизаконними мірами?

09.04.2004   
155 фактів хабарництва, виявлених у 2003 році співробітниками Луганського ДСБЕЗ, призвели до створення спеціального підрозділу, який буде оперативно реагувати і на анонімні заяви про хабарництво й корупцію. І, на думку автора, не тільки захищати права громадян, а й порушувати їх.

155 фактів хабарництва, виявлених у 2003 році співробітниками Луганського ДСБЕЗ, призвели до створення спеціального підрозділу, який буде оперативно реагувати і на анонімні заяви про хабарництво й корупцію.

За даними Луганського Центру громадських зв’язків МВС лідерами щодо хабарництва (77 виявлених фактів) є службовці держбюджетних організацій, на другому місці - працівники органів влади, треті в списку - співробітники навчальних закладів.

На 288 тис. 739 грн. у 2003 полегшили кишені населення хабарники Луганської області лише за встановленими фактами. За що і поплатилися залученням до кримінальної відповідальності 61 особа, із яких керівних - 18, посадових - 29.

Створений спецпідрозділ ДСБЕЗ УМВС буде оперативно реагувати на будь-які, у тому числі й анонімні повідомлення, заяви й скарги про факти хабарництва. І тому, цілком ймовірно … буде не тільки захищати права громадян, але й порушувати їх. Бо будь-яка людина, скривджена своїм начальником, конкурентом чи посадовою особою, зможе тепер анонімно "настукати" на цього у зазначений підрозділ. Зауважимо, що Закон України "Про звернення громадян" забороняє реагувати на анонімні заяви.

Євген Байрамов
"Полiтична Україна"

 Поділитися