MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Білорусі правозахисника засудили за інтернет-публікацію.

09.04.2004   
2 лютого правозахисника Наталю Коляду оштрафували на 160 євро за публікацію статей на сайті Хартії-97.

2 лютого правозахисника Наталю Коляду оштрафували на 160 євро за публікацію статей на сайті Хартії–97 – громадянської ініціативи по захисту прав людини. Судове рішення було винесено після того, як заступник генерального прокурора Купріянов розслідував законність публікації новин на сайті Хартії–97 й вирішив, що громадянська ініціатива діяла незаконно.

Протест проти винесення Наталі Коляді звинувачувального вироку висловила міжнародна організація “Репортери без кордонів”. У зверненні генерального секретаря організації Робера Менара до білоруського міністра юстиції Віктора Голованова йдеться про те, що “все, що зробила Коляда – висловилась проти безкінечних порушень прав людини в Білорусі. Караючи її за написання статей в інтернеті, суддя Наталя Войцехович дає тривожний сигнал правозахисникам і журналістам. В країні, де незалежна преса піддається постійному тиску з боку влади, інтернет надає білорусам можливість доступу до новин та інформації, яка не піддається цензурі”.

“Репортери без кордонів” нагадують, що у 2003 році незалежна преса й правозахисні організації переживали безпрецедентний юридичний тиск. 15 газет були закриті та декілька організацій були ліквідовані.

05-02-2004
maidan.org.ua

 Поділитися