MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На знімальну групу програми журналістських розслідувань “Закрита зона”, прем’єра якої запланована на 15 квітня на “5-му каналі”, здійснили напад

15.04.2004   

“Українська правда”:

Як повідомив автор програми Володимир Ар’єв, він разом із оператором 23 березня зайшов до Мукачівської міськради, щоб отримати коментарі щодо виборів мера Мукачевого. За словами Ар’єва, до них підійшов невідомий, який назвався депутатом міськради, і вимагав пред’явити посвідчення журналістів, при цьому сам назватися відмовився. Потім депутат почав погрожувати телевізійникам витурити їх із приміщення мерії, оскільки вони “заважають працювати людям”. Він також штовхав відеокамеру й намагався зламати мікрофон.

Телевізійники залишили мерію, маючи відеозапис події. Переглянувши відзняті кадри, колеги з мукачівського телеканалу “М-студіо” впізнали в нападникові депутата міськради, радника голови Закарпатської обладміністрації Івана Чубірка, чоловіка рідної сестри Оксани Марченко, дружини голови СДПУ(о) Віктора Медведчука.

(“Львівська газета”, 26 березня 2004 р.)

***

Іван Королевич:

Об’єктивне висвітлення мукачівських подій не всім подобається. За словами Володимира Ар’єва, Чубірко зовсім не реагував на його вагомі контраргументи, що своїми діями депутат перешкоджає професійній журналістській діяльності. “Про поведінку пана Чубірка я повідомив особисто губернатора Івана Різака і начальника обласної міліції Василя Варцабу. Пан Різак сказав, що... ситуація в місті напружена, а пан Варцаба був здивований і запитав: “Іван таке робив?”, – наголосив Володимир Ар’єв, говорячи про реакцію посадовців на незаконні дії Івана Чубірки.

(“Старий замок”, м. Мукачево, №21-22, 25-31 березня 2004 р.)

 Поділитися