MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суддя відмовив у задоволенні позову проти ТРК “М-студіо”, пославшись на 10 статтю Європейської конвенції

15.04.2004    джерело: (Вечірній Ужгород”, №7, 26 лютого 2004 р.)
Наталя Петрів:

“ВУ” вже повідомляв про те, що в Ужгородському прес-клубі діє проект “Правовий захист журналістів”. Минулого тижня з ним ознайомили журналістів ЗМІ, що працюють у Виноградові (ТРК “Виноградів”, газета “Чорна Гора” тощо). Юрисконсульт прес-клубу Анастасія Бачинська розповіла про останню справу, в якій вона представляла ТРК ”М-студіо”. Йшлося про позов депутата Мукачівської міськради, в якому він стверджував, що ТРК поширило про нього недостовірну інформацію, чим завдано шкоди його честі і діловій репутації. Суть усієї колізії в тому, що кореспонденти каналу використали у репортажі вислів іншого депутата міськради стосовно позивача. І саме ці фрази, вважає позивач, паплюжать його честь і гідність. Наразі для “М-студіо” справа завершилася позитивно — суддя відмовив у задоволенні позову. На думку пані Бачинської, примітним є те, що він посилався на 10 статтю Європейської конвенції з прав людини. “Позивач — депутат міськради — публічна особа, відтак він має бути готовим до критики”, — каже Анастасія Бачинська. Водночас вона розповіла, що жодного тиску на собі не відчула, натомість ТРК “М-студіо”, за її словами, вбачає тиск у самому позові.

Дається взнаки передвиборний період — звернення журналістів до юристів прес-клубу почастішали. Більшість з них стосуються питань акредитації.

 Поділитися