MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Учора відбулося судове засідання за позовом Львівської обласної ради проти Львівської обласної державної телерадіокомпанії, але з боку відповідача ніхто не з’явився

15.04.2004    джерело: (“Львівська газета”, №22, 6 лютого 2004 р.)

Валентина Люля:

Історія набула розголосу ще торік, коли ЛОДТРК відмовилася транслювати в прямому ефірі та повному обсязі засідання сесії Львівської обласної ради, як це було зазначено в угоді. На думку представників обласної ради, відмова зумовлена політичним тиском.

“Упродовж року ЛОДТРК здійснювала трансляцію засідань сесії, як і було зазначено в угоді, і не було жодних претензій до обласної ради, – сказав “Газеті” Андрій Парубій, заступник голови Львівської обласної ради. – Але після візиту до Львова голови Держкомітету України радіо і телебачення Івана Чижа ситуація набула іншого вигляду. Тоді пан Чиж заявив, що не потрібно транслювати сесію в повному обсязі, достатньо і сюжету у випуску новин.

Після тривалих дебатів ЛОДТРК усе ж припинила транслювати сесію в прямому ефірі. Питання трансляції навіть заслухали на сесії облради. Ярослав Климович, директор ЛОДТРК (який у вересні та жовтні минулого року і сам не заперечував політичного тиску з боку деяких політичних сил і державних контролюючих органів на ЛОДТРК і на нього), з трибуни облради відкидав будь-які закиди в політичній заангажованості ЛТБ. Тоді ж він заявив, що надалі не транслюватимуть сесії облради в повному обсязі в прямому ефірі через збільшення держзамовлення. На зауваження депутатів про порушення угоди Ярослав Климович зазначив, що в документі не вказано, у якому вигляді засідання сесії облради виходитимуть в ефір на 12-му каналі.

Тепер Ярослав Климович дещо по-іншому коментує цю ситуацію, але далі наголошує на тому, що про політичний тиск у цьому конфлікті не йдеться.

“Юрист, який отримав доручення представляти ЛОДТРК у суді, запізнився на засідання. Але на наступному судовому засіданні я буду присутнім особисто, – сказав “Газеті” Ярослав Климович. – Ми спокійно ставимося до цього судового процесу, бо, з точки зору виконання Закону України “Про радіомовлення та телебачення”, облрада жодного разу не подала звернення на трансляцію сесії своєчасно”.

За його словами, заявку потрібно подавати за два тижні, а представники облради робили це за день до проведення самої сесії, що не дозволяло створити програмної мережі.

“Окрім цього, на той момент, коли ми припинили транслювати сесію, заборгованість облради перед ЛОДТРК становила понад 20 тисяч гривень, – розповів Ярослав Климович. – І ми не мали жодної гарантії, що це профінансують”.

Пан Климович також зазначив: попередньо не було жодних претензій до обласної ради, що від 10.00 до 18.00 в ефірі ЛТБ був не заповнений жодними програмами час, а в жовтні держзамовлення збільшили, що й ускладнило процедуру подачі заявок на трансляцію сесії. У телефонній розмові з кореспондентом “Газети” Ярослав Климович зауважив, що хоче побажати керівництву облради “кращої організації праці”.

Попри прохання Михайла Сендака, голови Львівської облради, Ярослав Климович не пролонгував угоду на трансляцію сесії.

“Зараз ми відмовилися продовжувати угоду через те, що йде судовий процес. Але в майбутньому серіалів у вигляді сесії облради ми все ж не транслюватимемо та співпрацюватимемо з облрадою, якщо будуть нормальні стосунки, – сказав Ярослав Климович. – А політичного підтексту в цій справі шукати не потрібно, бо його немає”.

 Поділитися