MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Загальний сукупний тираж російськомовних газет, що видаються в Криму, становить приблизно 1,3-1,5 мільйона примірників, що становить приблизно по 1 примірнику російськомовної газети на одного росіянина, що живе в Криму

15.06.2004    джерело: (“Свобода преси в Криму”, №4, квітень 2004 р.)
Це значить, що кожна сім’я росіян фактично в середньому отримує по 3-4 примірника місцевих російськомовних газет. У той же час, за наявності в Криму громади українців, чисельність якої лише за переписом перевищує 500 тисяч осіб, сукупний тираж двох-трьох газет, що видаються українською мовою, не перевищує 5 тисяч примірників. Тобто один примірник такої газети припадає на 100 кримських українців.

За умови, що на потреби місцевих засобів інформації з бюджету автономії виділяється понад 3 мільйони гривень, фактично всі вони витрачаються на потреби російськомовних видань. Крим фінансує такі далеко не масові російськомовні видання, як газета «Литературный Крым», «Ералаш Таврический», «Юридический вестник», творчі організації, що не входять до національних спілок. В той же час доручення Президента Леоніда Кучми про налагодження нормального випуску газети “Кримська світлиця” не виконані — редакції не надано ні достатнього приміщення, ні транспорту, ні сталого фінансування.

“Кримська світлиця” з початку року позбавлена фінансової підтримки з держбюджету, а також не включена у перелік видань, що одержують фінансову підтримку з бюджету АРК. Газета знову перебуває на межі припинення випуску. Разом з тим, скорочено вихід в ефір українських програм на ДТРК “Крим” і місцевому радіо. Українська телередакція колись налічувала 16 ставок, однав вона сьогодні скорочена до 6 штатних одиниць, що не може задовольнити потреби виробництва якісних програм українською мовою. На місцевому телебаченні так і не з’явились випуски новин українською мовою. Заснована як додаток до “Крымських известий” газета “Кримський діалог” вийшла поки що лише один раз. Виділені для неї з бюджету кошти понад 200 тисяч гривень редакція російськомовних “Крымских известий» використовує для своїх потреб.

 Поділитися