MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Мукачеві продовжується наступ на незалежну журналістику

15.06.2004    джерело: (“Старий Замок”, м. Мукачеве, № 33-34, 29 квітня-5 травня 2004 р.)
Олександр Гаврош
Після закриття єдиного телеканала “М-студіо” та єдиної радіостанції “Закарпаття–ФМ” прийшла черга і на найпопулярнішу мукачівську газету “Старий Замок”. Видання має виразно опозиційні погляди, а тому давно є більмом в оці для влади та СДПУ(о).

Завтра в Мукачеві має відбутися суд за позовом сумнозвісного голови Мукачівської територіальної виборчої комісії Юрія Перести проти газети “Старий Замок”. Член СДПУ(о) хоче небагато-немало – скасувати державну реєстрацію газети, тобто припинити її вихід. Привід для такого екстраординарного рішення сміховинний – передрук із газети “Дзеркало тижня”, в якому опубліковані соціологічні опитування про кандидатів. Мовляв, газета порушила строки, коли можна друкувати рейтинги.

Головний редактор “Старого Замку” Юрій Клованич розцінює це як політичний тиск та бажання закрити єдину альтернативну газету в Мукачеві. “У законі чітко прописано, за яких причин можна закрити видання. Це заклик до повалення існуючого ладу, розпалювання міжнаціональної ворожнечі й тому подібне. Ніяких підстав для закриття “Старого Замку” немає. Нам просто хочуть закрити рот”, – коментує Юрій Клованич.

Це не перша спроба примусити замовчати альтернативне видання. На минулих виборах міського голови Мукачівська податкова інспекція подала позов у суд з вимогою арештувати на три місяці рахунки газети. Справа дійшла аж до Вищого господарського суду, який виступив на боці газети. Тепер за справу знищення “Старого Замку” взявся голова Мукачівської територіальної виборчої комісії.

 Поділитися