MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

“Служити істині чи обслуговувати високопосадовців?.. або Про свободу і незаангажованість комунальних ЗМІ на Вінниччині”

15.06.2004    джерело: (33-й канал”, м. Вінниця, №22, 26 травня 2004 р.)
«Ще стародавні римляни говорили, що рівність прав не в тому, що вони всім надані, а в тому, що всі ними можуть користуватися. Цей принцип стосується і роботи ЗМІ, але у Вінницькій області він, схоже, не діє. Про це свідчить багато фактів, але одна з останніх подій є наочним прикладом, який демонструє, як обласна влада співпрацює із пресою і з якою метою витрачають наші з вами гроші.

Днями у Немирові мала відбутися зустріч губернатора з представниками місцевих територіальних громад.

Проте так сталося, що цього разу губернатор не приїхав, напевне, справи з’явилися важливіші. Але державне телебачення з Вінниці таки було у складі журналістки і оператора. Тільки чомусь спілкуватися з учасниками наради вони не захотіли. Перше питання, яке журналістка поставила — «Чи приїхав голова облдержадміністрації?». Дізнавшись, що його не буде, знімальна група розвернулася і поїхала до Вінниці. На всі звернення присутніх керівників району, які запрошували їх взяти участь у роботі зібрання, журналісти навіть не відреагували.

Хотілося б нагадати, що на утримання обласних комунальних ЗМІ цього року виділено майже мільйон гривень. Гроші виділені з обласного бюджету, тобто з наших податків. Чому ж тоді те саме Вінницьке державне телебачення знімає і показує лише губернатора, а головами сільських рад Немирівського району гребує? Цікаво, хто орієнтує кореспондентів працювати таким чином? Бо дуже вже це скидається на рекламу певних обласних чиновників за наш з вами рахунок.

Адже з перших днів появи у області нового губернатора місцеві підконтрольні ЗМІ один з перед одного вихваляють його діяльність як головного реформатора на Вінниччині, який, перш за все, думає, як вирішити проблеми людей. Вислів — «разочком протоптати стежину до кожного вінничанина» — давно став крилатим. От тільки факт того, що наша область є однією з найбідніших, і рівень зарплати тут теж один з найнижчих в Україні, говорить про те, що стежку ту на ділі протоптують невідомо куди. От тільки про це ніколи не побачиш на комунальних телеканалах і не прочитаєш у комунальних газетах. Навіщо ж вони потрібні громаді?» (М. КУЗЕМЧУК, учасник подій).

 Поділитися