MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чому журналістів "33-го каналу" не запрошують у владні коридори. Чи варто ігнорувати думку значної кількості вінничан?

15.06.2004   
(33-й канал”, м. Вінниця, №23, 2 червня 2004 р.)

Останнім часом обласні владні коридори для нашої газети чомусь закриті. Не запросили нашого кореспондента і на останню нараду по заробітній платі, де губернатор ніяк не міг второпати, що такого в його щирому зізнанні, ніби на Вінниччині торгують «нормальними людськими яйцями»...

Але від того, що на нараді були лише «благонадійні», комунальні ЗМІ, ситуація із заробітною платою в області ненабагато покращилась. Так само, як і ситуація із працевлаштуванням і взагалі з реальними перспективами економічного розвитку нашого регіону.

Зараз — ще кілька слів про взаємини влади і народу, інтереси якого представляє наша газета. До речі, це право громадськість делегувала нам, повіривши в об’єктивність, правдивість і незаангажованість «33-го каналу»: найтиражнішої, не залежної від влади газети, яку читає значна кількість вінничан. Ця довіра дозволяє нам на сторінках газети поставити ще декілька запитань нашим високим чиновникам...

Можна не запитувати, чому журналістів «33-го каналу» не запрошують у владні коридори. Бо хто ж хоче відповідати на подібні запитання... Простіше покрасуватися перед комунально-кишеньковими засобами масової інформації. Зробити вигляд, що все у нас в області дуже добре, і далі задурювати голови вінничанам.

Але правди не заховаєш, як би не хотілося. Вона приходить в нашу газету якщо не з владних коридорів, то з щоденного життя простих людей. І їхня правда набагато щиріша, ніж прилизані повідомлення про досягнення високопосадовців у «мовчазних» комунальних ЗМІ.

Спільно з вами, шановні читачі, ми отримаємо від влади відповіді на ці та сотні інших гострих запитань і нагадаємо їй, що вона має бути прозорою і підзвітною народу.

Заради цього і потрібні незалежні ЗМІ.

Напередодні Дня журналістів хочу подякувати за всі ті привітання, які надіслали нашому колективу читачі, привітати колег та наших найголовніших кореспондентів, наших дописувачів, небайдужих людей, від яких варто було б повчитися патріотизму деяким «метрам» з комунальних ЗМІ (Анатолій Жучинський, головний редактор газети «33-й канал»).

 Поділитися