MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Полтавські журналісти захищають реалізаторів газет

01.07.2004   
Людмила Кучеренко, м.Полтава
Служби головного архітектора Полтави затято очищають місто від «малих архітектурних форм», відмовляючи у продовженні дозволів на реалізацію газет в центральній частині міста приватним підприємцям, що не дає можливості полтавцям купити газети по дорозі на вокзал, на зупинці, біля магазину.
Учасники обласної конференції «Четверта влада Полтавщини: іспит на незалежність», що відбулася у Полтаві напередодні Дня журналіста, закликали керівництво міста й області припинити ганебну війну проти газет.

У зверненні полтавських журналістів, зокрема, йшлося про те, що служби головного архітектора Полтави затято очищають місто від «малих архітектурних форм», відмовляючи у продовженні дозволів на реалізацію газет в центральній частині міста приватним підприємцям (матерям-одиначкам, жінкам-інвалідам), котрі торгують періодикою багато років і таким малоприбутковим бізнесом заробляють на шматок хліба собі та дітям. Періодично міськвиконком разом з міліцією проводять рейди, без суду й слідства конфісковуючи у таких порушників мимоволі газети, наносячи підприємцям-реалізаторам відчутні матеріальні збитки, оскільки газета – не шкарпетки чи білизна, які можна продати й через місяць чи два. Однією з потерпілих стала інвалід 2-ї групи, жінка з хворими ногами Тетяна Александрова, у якої стражі порядку забрали сумку з газетами й склали адмінпротокол.

Члени Полтавського медіа-клубу пообіцяли захистити підприємця, котра безпосередньо забезпечує донесення друкованого слова до споживача. На засідання Октябрського райсуду Полтави, що розглядав адмінсправу Т.Александрової, прийшли кореспонденти кількох авторитетних видань. Без сумніву, що суддя (він же голова суду) О.Ткаченко зважив на цю обставину й обмежився попередженням на адресу Т.Александрової.

Помічник-консультант народного депутат А.Кукоби Микола Страшко повідомив, що керівництву Полтавського міськвиконкому не було відомо про інциденти з реалізаторами газет, нині питання розглядається з тим, щоб полтавці могли купити газети по дорозі на вокзал, на зупинці, біля магазину.

 Поділитися