MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Карлівці "репресували" тираж газети

06.07.2004    джерело: maidan.org.ua

Людмила Кучеренко, президент Полтавського обласного медіа-клубу:

16 червня карлівська районна газета "Життя і слово" не потрапила до читачів (Карлівський район Полтавської області входить до 151-го виборчого округу, де 20-го червня відбудуться довибори депутата Верховної Ради).

Увесь її тираж (до речі, суттєво збільшений під час виборчої кампанії), як пояснила керівник Полтавськї облдирекції "Укрпошти" Тетяна Фелоненко, був відкликаний редакцією газети з розповсюдження передплатникам.

Сам же редактор районки Сергій Стеценко повідомив, що не відкликав наклад газети.

Тож залишається припустити, що газету не пустила до споживача влада. Адже у "репресованому" номері був інформаційний матеріал про перебування в Карлівському районі лідера "Нашої України" Віктора Ющенка та головного комуніста України Петра Симоненка, котрі приїхали підтримати своїх кандидатів у народні депутати.

Був тут і фоторепортаж про пікетування Карлівської окружної територіальної виборчої комісії активістами всеукраїнської громадської організації "Пора!" за те, що вона не реагує не лише на факти масового підкупу виборців провладними кандидатами, а й на заяви суб’єктів виборчого процесу про ці грубі порушення виборчого законодавства. Сергій Стеценко відмовився коментувати інцидент, мотивуючи тим, що він не хоче втратити роботу. А перший заступник голови Карлівської райдержадміністрації, яка є співзасновником райони, Віталій Дебольський повідомив, що питання газети він "не курирує". А за словами заступника голови Полтавської облдержадміністрації з політико-правових питань Івана Момота, газета не вийшла "з технічних причин".

(17-06-2004 14:30 Майдан-ІНФОРМ,)

 Поділитися