MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міжрегіональна академія управління персоналом, ряд громадських організацій та народних депутатів звернулися з листом до генерального прокурора України Геннадія Васильєва з проханням вивчити і дати оцінку діям голови Державного комітету у справах національностей та міграції Геннадія Москаля

06.07.2004    джерело: („Сільські вісті”, №72, 24 червня 2004 р.)
Про це йдеться у листі МАУП і депутатів, переданому УНІАН. Підписанти вважають, що Г. Москаль та ряд інших «діячів» «розпалюють міжнаціональну ворожнечу, сіють розбрат, штучно створюють небезпечну напруженість у суспільстві». У своєму зверненні представники МАУП та громадських організацій висловлюють занепокоєння рішенням Шевченківського суду про закриття газети «Сільські вісті». За оцінками відомих політиків, багатьох громадських організацій, тисяч і тисяч громадян такі дії керівництва комітету інакше як розпалюванням міжнаціональної ворожнечі не можна назвати, оскільки вони спрямовані проти мільйонів українців, яких позбавляють права читати рідною мовою улюблене видання, бо воно не подобається деяким можновладцям, йдеться у зверненні до генпрокурора. Крім того, підписанти висловлюють занепокоєння спробами Держкомнацміграції закрити видання МАУП — журнал «Персонал» і газету «Персонал плюс», позбавити МАУП ліцензії на здійснення освітньої діяльності. У заяві також відзначається, що офіційний сайт Держкомнацміграції розпалює міжнаціональну ворожнечу, оприлюднивши матеріал з полтавської газети «Ідеаліст». «Хто б знав маловідому і малотиражну газетку «Ідеаліст», з якої взято ці рядки, з її «оригінальними» публікаціями, якби не сайт Держкомнацміграції, очолюваний Г. Москалем, який розтиражував ці матеріали на весь світ!» — відзначається у документі.

Заяву підписали президент МАУП Г. Щокін, генеральний директор міжнародної громадської організації «Міжнародна Кадрова Академія» Л. Одерій, голова правління Конфедерації недержавних вищих закладів освіти України М. Головатий, віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи, народний депутат України Борис Олійник та ще 14 керівників громадських організацій і депутатів.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня Держкомнацміграцій звернувся до всіх керівників дипломатичних представництв з проханням не брати участь у будь-яких заходах, що проводить Міжрегіональна академія управління персоналом, керівництво якої, «користуючись необізнаністю іноземних дипломатів у ксенофобській спрямованості цієї установи, залучає їх до співпраці та участі у своїх заходах».

 Поділитися