MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ДПА визнала свою помилку та не перевірятиме "Такі справи"

06.07.2004    джерело: maidan.org.ua
Державна податкова адміністрація Україна визнала свою перевірку київської газети «Такі справи плюс» недоцільною. Про це йдеться в офіційній письмовій відповіді податкової інспекції Шевченківського району в місті Києві.

Нагадаємо, що переревірка ДПІ II дочірнього литовського підприємства “Видавниче, інформаційне та рекламне агентство “Такі справи”, що є співзасновником часопису «Такі справи плюс», була запланована на 14 червня.

Коментуючи ситуацію, голова та співвласник центру Сергій Данилов заявив, що схвально ставиться до самого факту скасування перевірки, але заперечно − щодо його формулювання. За його словами, податківці продовжують хибну традицію, коли спершу видають незаконний наказ, який виконується і завдає шкоди, а потім його скасовують не через незаконність, а через якусь “недоцільність”, яка не є сталим правовим висловлюванням, не є у вжитку в нормативній базі, не може бути обґрунтуванням дій службовців, зазначається в прес-релізі "Таких справ".

- Я вважаю, що податківці зобов’язані законом висловлюватися ясно і однозначно: перевірку скасовано через її незаконність. Інакше вони залишають собі шлях для зловживань: сьогодні незаконна перевірка визнана недоцільною, а завтра може виникнути “революційна доцільність”, і її почнуть проводити. Єдиний правовий наслідок такого формулювання − це те, що воно знаходиться поза рамками правового поля», - сказав Сергій Данилов.

Нагадаємо, що генеральний директор і співвласник видавничого центру Олександр Данилов, який має політичний притулок у Литовській Республіці, минулого тижня виступив із відкритим листом на адресу новопризначеного голови ДПА України Федора Ярошенка. “Ви ще можете зупинити неправомірні дії своїх підлеглих, − писав автор відкритого листа, − і не потрапити в число відповідальних за ту сваволю, яку започаткували попередники Ваших попередників на цій посаді” (IMI)

 Поділитися