MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Справа Бориса Стомахіна: чи отримає російський дисидент статус біженця в Україні?

27.07.2004   

Правозахисники розпочинають всеукраїнську кампанію за надання Борису Стомахіну політичного притулку в Україні. 15 липня 2004 року, в УНІАН відбулася прес-конференція, організована Вінницькою правозахисною групою та Радою українських правозахисних організацій (РУПОР), що присвячена початку всеукраїнської громадської кампанії за надання Борису Стомахіну політичного притулку в Україні. В прес-конференції взяли участь:

Борис Стомахін – шукач притулку, незалежний журналіст, громадський діяч;

Дмитро Гройсман – координатор Вінницької правозахисної групи;

Тетяна Оберемок – прес-секретар Вінницької правозахисної групи.

В ході прес-конференції журналісти познайоилися із матеріалами про переслідування Бориса Стомахіна в Росії, дізналися про заходи громадської кампанії за надання Борису Стомахіну політичного притулку в Україні, отримали інформацію про дотримання Україною своїх зобов’язань щодо дотримання прав біженців, та актуальні проблеми захисту шукачів притулку в Україні.

Довідка: Борис Володимирович Стомахін, російський дисидент, один з керівників незареєстрованої в Росії організації Революційне Контактне Об’єднання, редактор бюлетеню “Радикальна політика”, знаходиться зараз в Україні.

Кримінальна справа Бориса Стомахіна набула великого розголосу як в Росії, так і за її межами. Переслідуючи Стомахіна за його переконання та журналістську діяльність, російська влада використала весь арсенал “методів впливу”: від побиття і адмінзатримань до фабрикації кримінальної справи та реальної загрози застосування каральної психіатрії. Більш детально дивись на сайті: http://kolokol.ru/activists/69450.html

Борис Стомахін звернувся у Відділ у справах національностей та міграції Вінницької області із заявою про надання йому статусу біженця, але міграційні чиновники відмовилися навіть розглянути заяву Стомахіна по суті, відхиливши її як “очевидно необґрунтовану”.

Відділ у справах національностей та міграції Вінницької області (+380) 432-325 801

Борис Стомахін є класичним прикладом політичного біженця, Вінницька правозахисна група, яка представляє інтереси Бориса Стомахіна, оскаржує рішення міграційної служби Вінницької області про відмову в оформленні документів щодо набуття статусу біженця в Державному Комітеті України з питань національностей та міграції.

Контакт:

Дмитро Гройсман
Вінницька правозахисна група
e-mail: [email protected]

 Поділитися