MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проурядові політичні партії терміново стали дбати про народ – чи достойно скористатися з цього?

07.08.2004   
Заступник Голови Хмельницького товариства охорони природи Юрій Резніков пропонує скористатися тим, що у передвиборчий період влада готова співпрацювати з громадськими організації, і погоджуючись на таку співпрацю, громадські організації змогли би вирішить деякі нагальні проблеми суспільства, перш за все, екологічні.

Шановні колеги!

Як стало модним за останні виборчі кампанії, проурядові політичні партії терміново стали дбати про народ. Для цього також терміново відкрили громадські приймальні для надання допомоги тим самим громадянам.

В зв’язку з цим, Хмельницьке обласне товариство охорони природи вперше дає роз’яснення особливостей громадських приймалень та рекомендації щодо їх використання.

Окремі із опозиційних партій пробують організувати такі приймальні, або частіше діють через запити народних депутатів. Але ефективність таких запитів низька через ігнорування норм Конституції усіма гілками державної влади та місцевого самоврядування.

Із урядових кіл зараз створено 2 громадські приймальні.

1. Громадська приймальня партії регіонів України;

2. Громадська приймальня Прем’єр-Міністра України Януковича при політичній партії Трудова Україна.

Особливості наступні:

1.Громадські приймальні партії регіонів на сьогоднішній день обладнані краще. Вони готувалися раніше і розміщені у обласних центрах України. Ефективність таких приймалень буде. Але ці приймальні другорядні у табелі про ранги.

2.Сильніші, хоч обладнуються терміново, громадські приймальні Прем’єр-Міністра України при ПП Трудова Україна. Вони прив’язані до виборчих округів (знаходяться у кожному місті України, де знаходиться виборчий округ по виборам президента України). Фінансуються ці громадські приймальні штабом Януковича (!). Це тому, що його виборчу компанію очолив С.Тігіпко, який у випадку перемоги, посяде у крісло Прем’єра. Тігіпко й скористався доступом до капіталу в напрямку розкрутки Трудової України (Хто не знає – Тігіпко є головою партії Трудова Україна).

У кожній громадській приймальні заводиться чотири журнали реєстрації скарг та чаянь народу. Особливу увагу представляє журнал щоденного звітування керівнику виборчої компанії Тігіпку про характер скарг та підняті проблеми.

Якщо громадські організації скористаються цією можливістю і у кожній області звернуться з якоюсь однією (або й не одною) проблемою, така інформація негайно потрапить на розгляд найвищого керівництва держави. Потрібно організувати потік скарг по одній проблемі з різних регіонів. Офіційна реакція мусить бути!

Звертатися зі скаргами до громадських приймалень краще від імені фізичної особи.

В тому зв’язку, що Хмельницькі територіальні та обласна Громадська Приймальня, а також щоденна звітність, знаходяться під моїм кураторством, при необхідності я можу надати більш детальні рекомендації.

Хмельницьке обласне товариство охорони природи спробує використати цю можливість у боротьбі з комунальною диктатурою та у транспортній компанії. Вже відпрацьована схема підкилимного руху документів.

З повагою, Юрій Резніков.

Коментар: Заступник Голови Хмельницького товариства охорони природи Юрій Резніков – людина досвідчена та розумна.

Свого часу Резніков працював у виборчій команді Павла Лазаренка, у виборчих штабах Голубченка, хмельницького мера – теж начебто в інтересах природи і громадянського суспільства. Коли платять добрі гроші, чому ж не попрацювати в таких хороших інтересах? Може заодно і в ще якихось, ну це не так очевидно. А заодно порозмірковувати – як 100%-й демократ – про язви режиму.

Були в советські часи знавці особливостей – як правильно написати листа з’їзду, щоб комусь квартиру дали чи ще щось нарешті зрушилось. Жанр не вмирає, а трансформується, при тому в значно цинічніші форми.

Таких людей немало і в виборчих штабах опозиції, і в інших місцях, які ототожнюються з опорами демократії. Перехід пані Герман зі “Свободи” на посаду прес-секретаря Януковича показав, що сучасні борці за все хороше бувають дуже гнучкими.

Сергій Федоринчик

Від редакції “ПЛ” : Цей матеріал викликав у редакції “ПЛ”, та й всіх членів ХПГ неприйняття такої точки зору і таких дій прихильників побудови громадянського суспільства. Але така точка зору має поширення серед активістів громадських організацій тому ми вирішили представити цей лист на розсуд наших читачів

 Поділитися