MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рішення Роменського суду

31.08.2004    джерело: (“Данкор online", г. Суми, 11.08.2004)

 

І м е н е м У к р а ї н и

5 серпня 2004 року Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі головуючої судді: Глущенко Є.Д. при секретарі Салій О.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду м.Ромни справу за заявою Сумської обласної державної адміністрації про обмеження проведення пішого походу Сумських студентів із м. Суми до Києва «Студентський спротив»

У с т а н о в и в:

Сумська обласна державна адміністрація звернулася до суду з названою заявою мотивуючи його тим, що до адміністрації, 2 серпня 2004 року надійшло звернення від громадян: Весни О.І., Товстуха Г.В., Краменкова А.Б., про те що вони в період з 1 по 8 серпня 2004 року територією Сумської області вздовж траси Суми – Ромни – Лохвиця - Київ організують і проведуть піший похід сумських студентів із м. Суми до Києва під назвою «Студентський спротив.».

Сумська обласна адміністрація розглянувши звернення Веснича О.І., Товстуха Г.В., Кравченкова А.Б., не погодилася на проведення пішого ходу і не дала своєї згоди.

Проте названі особи порушуючи вимоги чинного законодавства самостійно стали проводити піший похід із м. Суми до м.Києва дійшовши до м.Ромни і Роменського району.

Заявник просить суд встановити обмеження щодо реалізації Сумськими студентами права на провдення пішого походу з м. Суми до м. Києва, у тому числі по території Роменського району.

Заслухавши доводи заявника, перевіривши зібрані по справі докази, суд вважає, що скарга підлягає задоволенню на підставі ст.39 Конституції України, Рішення Конституційного суду України від 19 квітня 2001 року за №1-30/2001 (справа про завчасне сповіщення про мирні зібрання) частина … (нерозбірливо) глави 29 ЦПК України.

Судом установлено, що дійсно Веснич О.І., Товстуха Г.В., Крамченков А.В. звернулися до Сумської обласної державної адміністрації 2 серпня 2004 року із зверненням про піший похід Сумських студентів з м. Суми до м. Києва під назвою «Студенсткьий спротив».

Проте звернення надано не вчасно, як передбачає ч.1 ст. 39 Конституції України до дня початку пішого походу. У звернення не вказано імена, по-батькові, уповноважених організаторів, місце їх проживання і роботи.

Піший хід порушує громадський порядок, так як заважає руху автотранспорту по трасі Суми-Ромни-Київ, порушує права інших громадян на безпечне пересування на вказаній трасі.

Під час проходження пішого ходу по території Недригайлівсього району учасники акції порушували громадський порядок, заважали нормальній роботі органів виконавчої влади, що підтверджується повідомленням Голови Недригайлівської РДА від 5 серпня 2004 року.

Названі факти свідчать про неспроможність учасників акцій реалізувати своє право, передбачене ст. 39 Конституції України, без порушень громадського порядку та прав і законних інтересів інших громадян, які проживають на території Роменського району.

Доведено, що дотримання громадського порядку під час проведення пішого походу Сумських студентів неможливо забезпечити.

Керуючись ст. 15, 15-1, 30, 62, 75, 202-1, 202, 203 ЦПК України, суд

в и р і ш и в:

Заборонити проведення Сумськими студентами проведення пішого походу із м.Суми – Ромни - Київ під назвою «Студентський спротив».

Допустити негайне виконання рішення суду. Рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Глущенко Є.Д.

 Поділитися