MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Керівництво УМВСУ у Львівській області провело колегію, на яку були запрошені голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега та керівники районів. Обговорювали болюче питання спецустанов, — ізоляторів тимчасового утримання

31.08.2004    джерело: (“Високий Замок”, м. Львів, №126, 17.07.2004 р.)
У цих специфічних установах утримують затриманих за підозрою людей. Звичайно, що особам, вина яких ще не доведена судом, має бути створено нормальні умови для тимчасового перебування під вартою. Насправді ж перебування в ІТУ перетворюється на пекло.

Перший заступник начальника обласного управління міліції Ярослав Скиба повідомив, що на території Львівщини діють 20 ІТУ, проте лише 7 з них перебувають у порівняно нормальному стані, всі інші потребують негайного ремонту. Більшість цих спецустанов розташовано у приміщеннях 1900–1950 років побудови. Там постійно виходять з ладу системи опалення, у камерах підвищена вологість, немає умивальників та санвузлів. Що, в свою чергу, стає причиною розповсюдження туберкульозу.

Щоб чиновники зрозуміли, в якому пеклі перебувають затримані, міліціонери продемонстрували відеофільм, у якому ці ізолятори показано без прикрас. Керівництво міліції нагадало, що минулого року було розроблено програму розвитку спецустанов міліції на 2003-2004 роки. Програма передбачала виділення кошів на забезпечення затриманих осіб триразовим гарячим харчуванням, медикаментами та постіллю. Та через часту зміну керівництва районів та області програму так і не затвердили в облдержадміністрації.

Присутній на колегії губернатор Львівщини Олександр Сендега пообіцяв, що влада спробує знайти кошти для спецустанов міліції.

 Поділитися