MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прикрі інциденти із затриманням розповсюджувачів «БЦ» тривають

31.08.2004    джерело: (“Без цензури”, №29, 23 липня 2004 р.)
Минулого тижня на приміському вокзалі станції Київ-Пасажирський міліція затримала голову Оболонської організації УРП «Собор», члена Президії Центральної ради «Молодіжного Собору» Миколу Кур’янова, який поширював біля приміських поїздів газету «Без цензури». У відділку, куди забрали Миколу, у нього відібрали журналістське посвідчення та студентський квиток як заставу, щоб він наступного дня з’явився у відділок із паспортом. У розмові з «БЦ» юристи повідомили, що правоохоронні органи не мали права вилучати в затриманого документи, це є грубим порушенням. Цей прикрий випадок стався 14 липня, а вже на ранок 15-го суддя Солом’янського суду Л.Бєлова нібито за порушення ст. 160 Кодексу України про адміністративні порушення (торгівля в недозволеному місці) оголосила рішення оштрафувати Кур’янова на 102 гривні й вилучити в нього 30 примірників газети «Без цензури». За твердженням Миколи, міліціонер підійшов до нього тоді, коли він, сидячи на лавці, перераховував газети і зовсім не займався торгівлею.

Сьогодні Микола написав заяву до прокуратури Солом’янського району міста Києва про неправомірні дії працівників міліції та про незаконне притягнення його до адміністративної відповідальності.

Провід столичної організації УРП «Собор» висловлює рішучий протест проти намагань влади залякати активістів, які підтримують Віктора Ющенка.

І справді, якось дуже вибірково діють правоохоронні органи. Адже нині на вулицях міста багато хлопчиків і дівчаток, які поширюють пресу на підтримку тої чи іншої політичної сили та кандидата від влади, але їм робити це ніхто не перешкоджає. Та й за таким принципом (торгівля в недозволеному місці) потрібно було б заарештовувати всіх бабусь та дідусів, які масово торгують у переходах, електричках і на станціях метро. Проте цього ніхто не робить. У той же час дуже часто під приціл міліції та інших структур потрапляють поширювачі опозиційної преси.

 Поділитися