MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Постановление 16.10.03

04.09.2004   

   4 – 56/2003

    П О С Т А Н О В А

16.10.2003 року  м Полтава

Октябрський райсуд м. Полтави у складі:

Головуючого-судді  Панченка О. О.

При секретарі   Барило Т. Л.

З участю прокурора  Марченко А. С.

Адвоката  Покотила Г. Д.

Скаржників  Федорова В. Г., Федорової Т. С.

Представника Федорова В. Г.  Коваленка Г. К.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві скаргу Федорова Володимира Георгійовича, Федорової Тетяни Сергіївни на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, -

  В С Т А Н О В И В:

В березні 2003 року Федоров В. Г. звернувся в органи прокуратури з приводу незаконного його  поміщення в психіатричну лікарню і спричинення тілесних ушкоджень лікарями Полтавської ЦРБ і працівниками Полтавського РВ УВМВС в Полтавській області 07.03.2003 року.

Постановою старшого помічника прокурора полтавського району від 14.06.2003 р. В порушенні кримінальної справи за ст.. 365 ч. 2 КК України стосовно працівників міліції Полтавського РВ відмовлено на підставі ст.. 6 п. 2 КПК України.

Дана постанова підлягає скасуванню з направленням справи для проведення додаткової перевірки з наступних підстав.

Як вбачається із матеріалів справи Федорову В. г. були спричинені середнього ступеню тяжкості тілесні ушкодження.

Разом з тим в постанові про відмову в порушенні кримінальної справи зроблено висновок про те, що працівниками міліції Кончатим В. Ф., Мочаловим А. Б. та іншими ніяких насильницьких по відношенню до Федорова В. Г. не застосовувалося і в той же час їхні дії щодо завдання Федорову В.Г. середнього ступеня тяжкості тілесних ушкоджень визнані правомірними.

Наведене протиріччя є суттєвим.

Під час додаткової перевірки слід установити ким були нанесені тілесні ушкодження Федорову В. Г.

Залишився поза увагою факт заподіяння Федоровій Т. С. Тілесних ушкоджень і не дана йому правова оцінка.

Рішення про відсутність складу злочину прийняте лише стосовно дій працівників міліції і не прийнято стосовно  медичних працівників.

Керуючись ст.. 236-2 КПК України, -

  П О С Т А Н О В И В:

Скаргу задовольнити.

Скасувати постанову старшого помічника прокуратури Полтавського району Полтавської області від 14. 08. 2003 р., про відмову в порушенні кримінальної справи по заяві Федорова В. Г., Федорової Т. С., а матеріали направити для проведення додаткової перевірки.

На постанову протягом 7 діб може бути подана апеляція.

Суддя:  О. О. Данченко

 Поділитися