MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ. УХВАЛА

04.09.2004   

  IМЕНЕМ УКРАIНИ

23 травня 2003 р.     м. Київ

  Колегія суддів судової палати у цивільних справах

  Верховного Суду України в складі:

В. І. Гуменюка  В.М. Борсукової   М. І. Балюка

розглянувши в судовому засіданні справу за скаргою Федорова Володимира Георгійовича на неправомірні дії лікаря психіатра Полтавської центральної районної лікарні, головного лікаря Полтавської центральної районної лікарні та начальника Полтавського обласного управління охорони здоров’я за касаційною скаргою Федорова В.Г. на рішення судово палати у цивільних справах апеляційного суду Полтавсько області від 30 квітня 2002 року,

  встановила:

В серпні 2002 року Федоров В.Г. звернувся зі скаргою на неправомірні дії лiкаря-психiатра Полтавсько районно лікарні Фiсенка М.М., головного лікаря Полтавської центральної районної лікарні Ткаченка В.В. та начальника обласного управляння охорони здоров’я Полтавської ОДА Волченко ВВ.

В скарзі зазначав, що він за місцем свого проживання в с. Тахтаулово Полтавського району на подвір’ї свого будинку незаконно був оглянутий лiкарем-психiатром Полтавської центральної районної лікарні Фiсенко М. М. На підставі бесіди, котра тривала п’ять хвилин, Фiсенко М. М. встановив йому діагноз: хронічний бредовий розлад. Лист за підписом головного лікаря Полтавської центральної районної лікарні де зазначений його діагноз направлений Полтавському районному суду.

Оскільки такі дії є неправомірними, просив задовольнити скаргу та зобов’язати скасувати висновки, викладені в листі № 2809 в 30 липня 2001 року щодо законності дій лікаря Фiсенка М.М..

Рішенням Октябрського районного суду м. Полтави  від б лютого 2002 року скаргу Федорова М.М. задоволено.

Рішенням судової палати цивільних справах апеляційного суду Полтавсько області від 30 квітня 2002 року рішення Октябрського районного суду від б лютого 2002 року скасовано i постановлено нове рішення, яким н задоволенні скарги Федорова В.Г. відмовлено.

У касаційній скарзі Федоров В.Г. просить скасувати рішення судової палати у цивільних справах, посилаю на неправильне застосування вимог норм матеріального та процесуального права.

Касаційна скарга задоволенню не підлягає.

Наведені у скарзі доводи не дають підстав для висновку про те, що неправильне застосування судом норм матеріального або процесуального права призвело або могло призвести до неправильного вирішення справи.

Судове рішення постановлено з додержанням вимог процесуального та матеріального права

Керуючись ст. ст. 329 ЦПК України колегія суддів.

  ухвалила :

У задоволенні касаційної скарги Федорова Володимира Георгійовича на рішення апеляційного суду Полтавсько області від 30 квітня 2002 року відмовити.

Ухала оскарженню не підлягає.

  Судді:

   В. І. Гуменюк  В. М. Борсукова  М. І. Балюк

.

 Поділитися