MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міноборони України спростовує твердження колишнього миротворця про знущання над солдатами в Іраку

21.09.2004    джерело: ("Молодь України", 30 липня 2004 р.)
Твердження колишнього миротворця Олександра Коптєлова про порушення прав та знущання над українськими солдатами, які перебувають в складі міжнародного миротворчого контингенту в Іраку, не відповідають дійсності. Про це УНІАН заявили в Управлінні прес-служби міністра оборони України, коментуючи інтерв’ю О.Коптєлова журналу "Кореспондент" (№27 від 24 липня 2004 р.).

Управління прес-служби ознайомило УНІАН із звітом заступника командира 6-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України з гуманітарних питань, полковника І.Годованця з приводу фактів начебто жорстокого поводження командирів з українськими солдатами в Іраку, про які, зі слів О.Коптєлова, журнал "Кореспондент" пише у статті "Знаряддя демократії".

Згідно з повідомленням І. Годованця, офіцерами-дізнавальниками групи служби правопорядку штабу багатонаціональної дивізії майором юстиції Магірою О.Ф. і капітаном юстиції Закутнім Б.М. проведено перевірку фактів, викладених військовослужбовцями О. Коптєловим і Олексієм Потапенком, про що було написано в журналі "Кореспондент". Перевіркою офіційно було встановлено: затримання молодшого сержанта Півня А.В., рядових Потапенка О.В. і Коптєлова О.В. 3 червня 2004 р. патрулем роти військової поліції та подальше їх утримання в камері тимчасово затриманих відповідає вимогам Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України.

 Поділитися