MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Європі зростає антимусульманська ворожість

02.10.2004    джерело: www.ihf-hr.org.
Секретаріат ради правозахисних організацій
Ситі та мирні Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Італія та Великобританія стали героями звіту Гельсінської федерації, яка намагається привернути увагу до антимусульманської ворожості.
Ситі та мирні Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Італія та Великобританія стали героями звіту, де на 37 сторінках Гельсінська федерація намагається привернути увагу до антимусульманської ворожості. В звіті обговорюються такі моменти як поширені негативні погляди щодо мусульман, не виважені та стереотипні повідомлення ЗМІ, дискримінація проти мусульман, агресивна політична риторика та інші міри спрямовані проти мусульман.

“З 11-го вересня проблеми нетолерантності та дискримінації проти мусульман стали надзвичайно гострими в деяких країнах ЄС. З початку боротьби з тероризмом та концентрації уваги на ісламському екстремізмі, мусульманські громади зазнають зростаючого тиску в цих країнах та повсюди” – зазначив Аарон Родс, виконавчий директор Міжнародної Гельсінської федерації.

В більшості країн, згаданих у звіті, погляди неповаги до мусульман посилилися після 11 вересня. Зросла кількість нападів на мусульман – від очорнення та образ на вулиці до вандалізму та серйозного фізичного насильства. Крім цього, в Великобританії та Німеччині мусульмани обшуковувалися та піддавалися арештам поліцією, при цьому порушувалися права мусульман не пов’язаних з тероризмом.

В Італії та Данії посадовці високого рангу відкрито зображали мусульман як загрозу. В цих випадках, помірковані та мирні мусульмани піддавалися переслідуванням з причин поглядів та дій екстремістської меншості, яка пропагує насилля та нетерпимість.

Зі звітом можна ознайомитися на сайті Федерації

 Поділитися