MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Опозиційну пресу ріжуть на шматки з нагоди річниці загибелі Гонгадзе?

09.10.2004    джерело: www.umoloda.kiev.ua
Інф. "УМ"
Знищено майже половину накладу дніпропетровської газети "Лица", яка публікує багато критичних матеріалів про Прем’єра Віктора Януковича. Про це, як повідомляє Інститут масової інформації, вчора заявила головний редактор видання Олена Гарагуц. З 33 тисяч примірників удалося врятувати лише 16 тисяч.

Редактор розповіла, що у вівторок до друкарні, де друкувалася газета, прийшли люди у міліцейській формі і наказали працівникам на верстаті для різання паперу порізати наклад. У цей час голова підприємства перебував на лікарняному. "Ми не можемо назвати ні прізвищ, ні належності (людей у формі) до будь-яких органів. Зараз ми це з’ясовуємо", - каже Гарагуц. І пояснює: "Справа в тім, що наша газета друкує багато критичних матеріалів на адресу діючого Прем’єр-міністра. Зокрема, у цьому номері було щонайменше три матеріали: стаття Тетяни Коробової, заява Олександра Мороза у справі Гонгадзе, а також стаття з "Української правди" "Подвиг журналіста". Я думаю, що йдеться про виконання тих міліцейських "темників", про які заявляла "Наша Україна".

Олена Гарагуц повідомила, що редакція газети збирається виставити претензію друкарні за невиконані роботи та моральну шкоду, а також дати хід цій справі через суд.

Прикметно, що водночас на Дніпропетровщині правоохоронці затримали вантажівку, яка перевозила наклад іншої опозиційної газети - "Вечерние вести", що підтримує Юлію Тимошенко і Віктора Ющенка. Нібито через підозру в причетності до ДТП, яка сталася в сусідньому селі і спричинила загибель велосипедиста, хоча насправді до затриманого водія прибули слідчі з місцевого райвідділу міліції, які зірвали пломби, розвантажили та обшукали КамАЗ і перерахували газети. За результатами обшуку слідчі склали протокол, в який унесли назву видавництва, номер замовлення на друк та реквізити редакції. Потім вантажівку відпустили. Газета потрапила до читачів із запізненням на добу.

Тієї ж ночі так само було затримано наклад "ющенківської" газети "Без цензури" в Харківській області.

 Поділитися