MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вінниця. Адмінресурс на Укрзалізниці – здолаймо зло разом!

13.10.2004   
Дмитро Гройсман, м. Вінниця
Як громадяни України самотужки борються з порушенням правил агітації, встановлених законом “Про вибори Президента”.
25 вересня ввечері, подорожуючи до Вінниці, завітав на Південний вокзал у Києві. За спинами КОЖНОГО з касирів на синій стіні висіли плакати з серії “Вибір-2004”, за “канкрєтного пацана” Віктора Федоровича Януковича, політична смерть якого, як відомо тепер, знаходиться в яйцях.

Підійшов до чергового адміністратора Південного вокзалу, попросив дати мені Книгу скарг і пропозицій, вона спитала навіщо, я пояснив, що оскільки вокзал належить державному підприємству Укрзалізниці, що є підрозділом Міністерства транспорту, то агітація тут заборонена законом “Про вибори Президента”, закон порушено і тому я хочу поскаржитися на це. Молода пані адміністратор спочатку спробувала відмовити надати мені книгу скарг, мотивувавши це тим, що, нібито, вони приймають лише скарги з якості обслуговування в залізничних касах, але коли я сказав, що в такому разі відправляюся на пошту і буду давати телеграму в Генпрокуратуру, ЦВК і Мінтранс, леді, сказавши, що їй треба терміново порадитися, запросила зачекати, наглухо закрила віконце і з кимсь хвилини дві говорила по телефону. Потім відкрила віконце і сказала: “ми приносимо Вам своє вибачення, ці плакати було помилково розміщено одним з наших касирів-фанатів Януковича, зараз я при Вас це все познімаю”.

І що саме цікаве – дійсно познімала, пішла негайно в касову кімнату і зняла всі до одного плакати “ТОМУ ЩО...”.

Після цього каже мені: “Пане, благаю, не треба скарги, цього більше не буде”. Я запитав, як справи в касовому залі на основному Центральному вокзалі, вона сказала, що не знає, бо це не її зона відповідальності. Тож пішов я туди. Звичайно, за спинами кожного касира, висів наш КАЩЄЙ! Тут я повівся по-іншому.

Тупо пішов до адміністратора і попросив книгу скарг і пропозицій. Адміністратор, що знаходиться в касах повернення платежів ліворуч від центрального входу в вокзал, запросила мене зайти до неї, спитала в чому справа. Я відмовився говорити, заявивши, що вони зможуть прочитати усе, коли я закінчу. Вона почала дзвонити, збіглася купа народу, книгу не давали, мовляв “а що, як Ви нам зіпсуєте книгу скарг, напишете там матюгів”. Я витягнув паспорт і сказав ось мій паспорт, якщо я буду таким ідіотом, щоби матюки тут писати – зверніться в міліцію і я відповідатиму.

Надали книгу, я почав писати скаргу. Десь вже половину написав, тут адміністратор каже: “ну добре, читайте уголос, бо нам же цікаво”, я й почав читати. Коли вони зрозуміли, про що я, відбулася абсолютно парадоксальна й неочікувана мною реакція. Вони всі почали казати: “Правильно! Молодець! Цей м.... всіх дістав, скільки можна цю банду терпіти, краще б його вчора під поїзд кинули, і таке інше”. Закінчилося це все тим, що дівчата сказали мені, щоби “як будуть проблеми з квитками – завжди звертався прямо до них, і вони все повирішують”. Після цього я відправився на пошту і надіслав телеграму до ЦВК.

Ось тексти:

1.СКАРГА в книгу скарг і пропозицій:

“Сьогодні о 16 годині на центральному вокзалі в касовому залі на першому поверсі за спинами касирів були розмішені агітаційні матеріали за кандидата в Президенти України Віктора Януковича. Агітація на державних підприємствах, організаціях та установах заборонена Законом України “Про вибори Президента України”. Вимагаю негайно припинити порушення закону і покарати винних. Телеграфую про порушення в Центрвиборчком.

Прізвище, адреса.

2. Телеграма.

ЦВК УКРАЇНИ КИЇВ БУЛЬВАР ЛЕСІ УКРАЇНКИ 34

СЬОГОДНІ НА ЦЕНТРАЛЬНОМУ ЗАЛІЗНИЧНОМУ ВОКЗАЛІ, В КАСОВОМУ ЗАЛІ, В СЛУЖБОВОМУ ПРИМІЩЕННІ ЗА СПИНАМИ КАСИРІВ БУЛО РОЗМІЩЕНО АГІТАЦІЙНІ ПЛАКАТИ ЗА КАНДИДАТА В ПРЕЗИДЕНТИ ЯНУКОВИЧА ВВАЖАЮ АГІТАЦІЮ НА ДЕРЖПІДПРИЄМСТВІ ПОРУШЕННЯМ ЗАКОНУ УКРАЇНИ “ПРО ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ”. ВИМАГАЮ НЕГАЙНО ПРПИНИТИ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ.

ПРІЗВИЩЕ АДРЕСА

Ну а тепер, УВАГА! Може хтось прогуляється на вокзал у своєму місті і подивиться, чи познімали плакати у приміщеннях вокзалів. Якщо агітація висить знову, прошу залишити скаргу в книзі скарг і пропозицій.

 Поділитися