MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Податкова, як засіб боротьби проти небажаної агітації

04.11.2004   
Олексій Свєтіков, м. Сєвєродонецьк
Розміщення в приватному магазині агітаційного плакату на користь Ющенко призвело до позапланової перевірки магазина податковою.
Ми вже повідомляли про випадок, коли посадовець Кремінської РДА вимагала у власника приватного магазину зняти вивішений у приміщенні агітаційний плакат на користь Ющенко. Ця історія мала наслідок – у вигляді позапланової перевірки магазина податковою.

Нагадаємо, що у вересні посадова особа райдержадміністрації вимагала зняти агітаційний плакат Віктора Ющенко, погрожуючі, що у разі невиконання її вимоги буде застосоване адмінстягнення. Аналогічний випадок зареєстровано у Стаханові, де один з депутатів міськради, погрожуючі адмінстягненням, примусив таки мешканця зняти такий само плакат, що висів у нього на балконі.

У Кремінці прибічники Ющенко звернулися до громадської приймальні КВУ й отримали роз’яснення, що вимога чиновника не є законною, і підстави для накладання адмінстягнення відсутні. Плакат не був знятий, прямих санкцій за це не відбулося. Проте, до магазину завітала податкова інспекція з позаплановою перевіркою, що може бути розцінено як переслідування виборців за здійснення ними свого права на агітацію.

 Поділитися