MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Политична косоокість луганської міліції

04.11.2004   
Олексій Свєтіков, м. Сєвєродонецьк
Луганські силовики перешкоджають проведенню агітаційної кампанії кандидатам у президенти.
21 жовтня співробітники Станично–луганського райвідділу УМВС затримали групу агітаторів Віктора Ющенка і вилучили у них агітаційні матеріали. І це не перший випадок, коли луганські силовики перешкоджають проведенню агітаційної кампанії кандидатам у президенти.

Агітаційна кампанія “Град”, яку здійснює луганський штаб Віктора Ющенка – один з найбільш ефективних заходів цього кандидата у найсхіднішій області України. Мобільні групи агітаторів виїжджають у сільські населені пункти і переходять від будинку до будинку, роздаючи комплекти матеріалів. Це й агітаційні матеріали, які видано згідно до закону “Про вибори Президента України”, і просвітницькі матеріали (витяги з Конституції України та законів України”, що стосуються виборчих прав та не містять агітаційної інформації).

За словами співробітників міліції, до них за телефоном звернувся анонім зі скаргою на дії агітаторів, у зв’язку з чим міліція запропонувала агітаторам проїхати до райвідділу. Тут міліціонери переглянули агітаційні матеріали і вилучили їх. Підстава – невідповідність просвітницьких матеріалів вимогам закону “Про вибори Президента України” – через відсутність на них передбачених цим законом вихідних даних. Звичайно, що водночас були вилучені й належно оформлені матеріали.

Довірена особа Віктора Ющенка по 114–му округу Андрій Зюзь зустрівся з начальником райвідділу міліції і спробував переконати того щодо незаконності дій його підлеглих, але це не вдалося. Позиція міліціонера була однозначна – усе передамо у територіальну комісію, і хай вони розбираються. Сьогодні довірена особа направила скаргу до прокуратури Луганської області про притягнення винних до відповідальності за статтею 157 КК України.

Ми не даємо оцінку діям міліціонерів, але не можемо не звернути увагу на суттєву косоокість їх поглядів. Наприклад, навряд чи керівництво луганської міліції не їздить поїздом №20 Луганськ–Київ, в коридорах купейних вагонів яких розвішані антиющенківські листівки без вихідних даних. Але вони міліціонерів не цікавлять.

 Поділитися