MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міжнародне товариство прав людини – Українська секція (МТПЛ – УС) за фінансової підтримки посольств Канади, США та Великобританії в Україні реалізовує проект “Моніторинг виборчого процесу 2004 року на спеціальних виборчих дільницях в місцях тримання громадян під вартою”

16.11.2004   
Одним із проектних заходів є збір, аналіз, систематизація та оприлюднення інформації про процес голосування особами, які знаходяться в умовах тримання під вартою (установах кримінально-виконавчої системи Державного департаменту України з питань виконання покарань, спеціальних установах МВС України, а також на гауптвахтах та у Дисциплінарному батальйоні ЗСУ України).

Вказаний збір інформації здійснений шляхом залучення у всіх регіонах України до діяльності в рамках Проекту понад ста осіб – офіційних спостерігачів, а також представників ЗМІ.

Згідно плану реалізації Проекту частина інформації, зібрана виконавцями Проекту 31 жовтня, після підрахунку голосів була оперативно сповіщена у Київський офіс МТПЛ – УС з метою її негайного оприлюднення.

Однак, процес оперативного отримання вказаної інформації був ускладнений непередбаченими дзвінками, що поступали на номер телефону Київського офісу МТПЛ – УС: 235-34-35. Ці дзвінки не були адресовані саме МТПЛ – УС або комусь із співпрацівників Товариства, а стосувалися питань, що не пов’язані із діяльністю організації.

Найчастіше особи, які телефонували, намагалися дізнатися за номером громадської організації попередні результати виборів Президента України. Іноді, при цьому, стверджували, що номер, за яким вони телефонують, належить якомусь відділові Центральної виборчої комісії.

Були і інші дзвінки, які також стосувалися виборчої тематики. Проте, абоненти не намагалися дізнатися про результати виборів, а запевняли співпрацівників МТПЛ – УС, що вони (співпрацівники) “фальсифікують бюлетені”.

Телефонували і з питань побутових: поговорити із Романом, замовити піцу, поцікавитися, хто саме знімає трубку за номером телефону 235-34-35 тощо.

Телефонні дзвінки лунали з перервою приблизно в 2-3 секунди, тобто телефонна лінія була повністю блокована для дзвінків, пов’язаних із проектною діяльністю.

Описані розмови по телефону почалися приблизно об одинадцятій годині вечора та припинилися після першої години поночі.

Один із абонентів повідомив, що номер, за яким він телефонує (тел. Київського офісу МТПЛ – УС) він побачив на сайті, що має назву “Политикантроп”.

Дійсно, на першій сторінці сайту за адресою http://politikantrop.com.ua було вказано номер телефону Київського офісу МТПЛ – УС. Цитуємо: “ВНИМАНИЕ, СРОЧНО! В связи с возможностью фальсифицировать результаты голосования, мы призываем вас блокировать канал передачи “уточненных протоколов”. ТЕЛЕФОН: 235-34-35. Звоните, не дайте возможности открыть канал для фальсификаций!!!”

Десь близько першої години поночі вказане повідомлення зникло із сайту “Политикантроп”.

Зазначимо, що запланований згідно Проекту обсяг оперативної інформації МТПЛ – УС отримало і пропоную ознайомитися із нею.

 Поділитися