MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суми. Державна ТРК, на відміну від „приватного” „Відікону” зобов’язалася робити чесні новини

22.12.2004   
Микола Тисячник, Суми

Працівники обласної державної телерадіокомпанії підтримали акцію протесту українських телеканалів і погрожують страйком, якщо їм будуть заважати робити чесні новини. Приватна ТРК „Відікон” відмовляється виходити з-під контролю влади.

У зверненні, яке подписали 44 журналіста ОДТРК від 26 листопада, говориться, що журналісти будуть подавати политичні події в Україні „тільки з чесної, достовірної, об’єктивної та незаангажованої позиції”. Колектив ОДТРК підтримав акцію протесту українських телеканалів. „Якщо на нас буде здійснюватися тиск з адміністрації області, будуть заважати виконувати свої професійні обов’язки чесно і доброякісно, ми оголосимо страйк”, — заявляють журналісти.

Позиція ТРК „Відікон” щодо висвітлення політичного життя країни та регіону подається заангажовано та однобоко. З початку літньої акції протесту сумських студентів біля облдержадміністрації і ТРК „Відікон” відбувалися митинги та пікетування, на яких сумчани вимагали змінити редакційну політику „Відікону”, але, незважаючи на це, ТРК продовжує випускати необ’єктивні новини. 26 листопада сумчани провели чергове пікетування біля ТРК „Відікон”.

Довідка. У Сумах працюють дві місцеві телекомпанії — ОДТРК і „Відікон”. ОДТРК подає невеликі випуски новин під час ефіру на УТ-1. Приватна ТРК „Відікон” з 2002 року підконтрольна голові облдержадміністрації Володимиру Щербаню, який публично заявляв про інвестування коштів на розвиток ТРК „Відікон”.

(26-11-2004 19:07 Майдан-ІНФОРМ

http://maidan.org.ua/static/news/1101488856.html)

 Поділитися