MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні під час виборчої кампанії “почалися політичні переслідування”. Про це заявив співголова Харківської правозахисної групи Євген ЗАХАРОВ на прес-конференції в агентстві УНІАН

22.12.2004   

За його словами, зокрема, вчора до організації звернувся із заявою головний редактор інформаційного агентства “Статус-кво” Володимир ЧИСТИЛІН. В ній він зазначає, що його примушують написати заяву про звільнення за власним бажанням через відмову виконувати замовлення щодо агітування агентством за Віктора ЯНУКОВИЧА.

Є.ЗАХАРОВ зазначив, що таким же чином примусили написати заяву головного редактора газети в місті Чугуєві, яка належить міській раді, оскільки він дав матеріал з народним депутатом України, який підтримував кандидатуру В.ЮЩЕНКА на посаду Президента України.

Він також зазначив, що коли оператор Андрій ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ намагався зняти на камеру затримання учасників руху “Пора”, то “люди в цивільному вихопили камеру і кинули у фонтан”. За його словами знімальній групі 7 харківського каналу телебачення “люди в цивільному” погрожували розправою, якщо вони будуть знімати затримання протестуючих студентів.

Є.ЗАХАРОВ зазначив, що 6 ЗМІ Харкова зробили спільну заяву, що за всі роки незалежності України вони ніколи не відчували такого шаленого тиску на журналістів.

Він повідомив, що в Харкові була закрита програма “2 плюс” Зураба Аласанії перед виходом ефіру з Віктором ЮЩЕНКОМ.

Крім того, співголова ХПГ зазначив, що за відсутності головного редактора харківської газети “Об’єктив-Но”, без понятих, без відкриття кримінальної справи було проведено обшук на її дачі і досі вона не отримала пояснень з цього приводу від правоохоронних органів.

Він наголосив, що в останній час в Україні відбувалися масові затримання активістів молодіжних організацій (UNIAN).

(27-10-2004 14:57 Майдан-ІНФОРМ

http://maidan.org.ua/static/news/1098878222.html)

 Поділитися