MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Волинські міліціонери втрачають дар мови і набувають дару телепатії

22.12.2004   

Вчора у Луцьку під час проведення урочистих зборів з нагоди відзначення Дня працівників сільського господарства, які відбувалися в обласному музично-драматичному театрі, волинські “правоохоронці” в черговий раз спаплюжили честь свого мундира.

Розпочалося все з того, що перед початком цього дійства помічник народного депутата України, депутат Луцької міської ради Ігор Гузь в супроводі двох журналістів, представників газети “Вільна думка” та газети “Так” спробував зайти на урочисте засідання, яке проводила Волинська обласна державна адміністрація з питань агропромислового комплексу.

“П’ять хвилин я пробував пройти через шеренги людей, які не представлялися, через п’ять хвилин мені це все-таки вдалося. Я спокійно роздягнувся і сів у залі. Через декілька крісел від мене сидів Луцький міський голова Антон Кривицький. 15 хвилин я спокійно сидів, але коли на сцену вийшов голова Волинської облдержадміністрації Анатолій Француз і розпочав вступне слово, до мене підбігли начальник Волинської міліції генерал Кміта і начальник відділу по охороні громадського порядку пан Цісарук, які, застосувавши силу, заламавши мені руки, вивели мене із залу. Спустившись у вестибюль театру, вони дали наказ своїм працівникам викинути мене без одежі на вулицю. Зараз я складаю 2 акти про застосування щодо мене сили працівниками міліції”, — повідомив Ігор Гузь.

Ігор Гузь вважає, що такі дії “правоохоронців” – це помста за організацію мітингу під стінами обласного управління УМВС з приводу тиску на рядових працівників міліції по вилученню відкріпних посвідчень, який він організував.

“Я обов’язково буду подавати до суду на пана Кміту та пана Цісарука, також передбачається подання до обласної прокуратури. Засвідчити незаконні дії правоохоронців можуть присутні під стінами облмуздрамтеатру, відкіля мене викинули, представники Посольства США в Україні, організації “Фрідом хаус”, ОБСЄ, громадяни та журналісти, які знаходилися разом зі мною”.

На найближчій сесії Луцької міської ради це питання також планується винести на порядок денний.

Проте, “правоохоронці”, порушивши Конституцію України та ряд Законів України стосовно депутата Луцької міськради Ігоря Гузя, на цьому не зупинилися. Вони продовжили свої “подвиги”, не пропускаючи до приміщення облмуздрамтеатру представників ЗМІ. При чому їм у цьому активно допомагав начальник Луцького міського відділу охорони громадського порядку Валентин Шпак. Більше того, вони відмовилися представлятися, як цього вимагає законодавство.

Звернувшись до начальника відділу охорони громадського порядку обласного УМВС Антона Цісарука із запитанням, чому його підлеглі порушують чинне законодавство України, не представляючись представникам ЗМІ, пан Цісарук відповів, що вони представлялися. Телепат? А на запитання чому він так в цьому впевнений, адже його не було поруч, він відповів, що вони представлялися, “тому що вони не могли не представитися”. Вагомий аргумент. Тому що…

(20-11-2004 12:34 Майдан-ІНФОРМ

http://maidan.org.ua/static/news/1100946878.html)

 Поділитися