MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

6 грудня ввечері , близько 19 години у Дружківці Донецької області стався прикрий інцидент.

22.12.2004   

Активістка “ПОРИ” Юля йшла по місту у помаранчевому шарфику. До неї причепилось двоє нетверезих молодиків і почали ображати дівчину за те, що вона носить помаранчевий колір, що на Донеччині нібито цього робити не можна.

Дівчина не дала себе ображати і сміливо відповіла, що має право носити речі якого завгодно кольору і що підтримує Ющенка і що це її особиста справа, що носити і за кого голосувати.

У відповідь на це один із молодиків дістав ножа і хотів порізати шарфик на шиї у дівчини. У останній момент дівчина ухилилась, а молодик зачепив свого собутильника, який стояв поруч. Дівчина втекла.

Проте на цьому історія не завершилась. Ввечері того ж дня до неї додому завітала міліція. Юлю заарештували та доправили до відділку, де вона і провела ніч. Вранці дівчину випустили під підписку про невиїзд.

Дівчину звинуватили у тому, що вона напала з ножем на двох хлопців, проти неї було порушено кримінальну справу.

У понеділок 10 грудня Юлю викликають до міліції давати свідчення.

Є підстави підозрювати, що цей похід до міліції загрожуватиме їй новим арештом.

Причиною такого брутального беззаконня, на переконання активіста “ПОРИ” Остапа є той факт, що Дружківка належить до 60-го виборчого мажоритарного округу, депутатом по якому є пан Зубанов, який нещодавно заявив, що відмовляється від депутатства. Подейкують, що цей округ звільняють для Януковича. Тому тут і відбувається використання найбрудніших методів.

(09-01-2005 21:30 Майдан-ІНФОРМ, Дружківка
http://maidan.org.ua/static/news/1105299036.html)

 Поділитися