MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

С К А Р ГА

21.01.2005   

3.06. 2004 р. 
Начальнику Хмельницького МВ УМВСУ
п-ку міліції Луговому П.А. вул. Пушкіна 15.

24  травня 2004 року мною було укладено угоду з батьками Нечипорука Івана Миколайовича, обвинуваченого за ст.ст. 115 ч. 2 п. 16, 187 ч. 4 КЖ України, по веденню його справи в прокуратурі міста Хмельницького і в суді.

25  травня слідчим прокуратури: м. Хмельницького Сідельниковим Р.В. було надано мені дозвіл на зустрічі з обвинуваченим ІТТ Хмельницького МВ УМВСУ.

2 червня 2004 року я о 16 годині приїхав до ІТТ, щоб зустрітись з Нечипоруком Ї.В. для бесіди по його справі, однак мені було відмовлено в зустрічі. Прапорщик Мартинюк відмовився пропусти мене до ITT, мотивуючи це тим, що у мене немає дозволу на зустріч з клієнтом, хоча навіть не переконався в наявності такого дозволу. Я попросив оглянути матеріали на Нечипорука і переконатись, що я маю дозвіл, прапорщик нехотячи погодився. Однак прийшовши через 20 хвилин повідомив, що дозвіл є, однак він одноразовий (хоча визнав, що в дозволі зазначено, що зустрічі з клієнтом необмежені в часі і кількості). Таким чином, мені, не довелось зустрітись з Нечипоруком Ї.М.

Поведінка прапорщика Мартинюка недопустима. Він позбавив обвинуваченого його Конституційного права на захист, а мене права на добросовісне виконання свого професійного обов’язку.

Прощу  Вас  провести  перевірку  моєї  скарги  і  притягнути  прапорщика
Мартинюка  до дисциплінарної відповідальності,  а  також  провести  навчання з працівниками ІТТ з вивчення Конституції України і основних положень Кримінально-процесуального  кодексу  України, в яких  відображено  право  підозрюваного, обвинуваченого на захист. 

Адвокат  Малінковський М.А.
 Поділитися