MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ПОСТАНОВА

21.01.2005   

про скасування постанов про відмову в
порушенні кримінальної справи

м. Харків    31.03.04р.

Прокурор Московського району м. Харкова старший радник, юстиції
Анпілогов О.В., розглянувши матеріали № 108-04 про відмову в порушенні
кримінальної справи за заявою Ігнатенко О.В., -

  ВСТАНОВИВ: 

23.02.04р. до прокуратури Московського району м. Харкова з ДВБ ГУБОЗ МВС України в Харківськім області надійшли матеріали перевірки за заявою Ігнатенко О.В. за фактом спричинення останньому тілесних ушкоджень працівниками Московського РВ.

За даним фактом помічником прокурора Московського району м. Харкова Масловим Д.Б. проведена перевірка в порядку ст.97 КПК України. за результатами якої 04.03.04р. в порушенні кримінальної справи стосовно начальника ВБНОН Московського РВ Колісника О.Г.. оперуповноважених ВБНОН Московського РВ Захарова А.І., Савченко А.П., Лапта В.А. та Гребенюк В.О. за ст.ст. 364, 365 КК України відмолено, на підставі п.2 ст.6 КПК України.

Вивченням даного матеріалу встановлено, що вказана постанова про відмову в порушенні кримінальної справи винесена передчасно, оскільки по матеріалу не виконанні всі можливі та необхідні перевірочні дії, не встановлені всі обставини пригоди, в зв’язку з чим постанова про відмову в порушенні кримінальної справи підлягає скасуванню.

Так, в ході додаткової перевірки необхідно: опитати Ігнатенко О.В. по всіх фактах викладених у його заяві; опитати Бовдур І.А, Сумцова С.В., Здоровцову О.М. та Бабич В.В. з’ясувавши у них обставини затримання Ігнатенко О.В., вилучення наркотичної речовини і заподіяння йому тілесних ушкоджень; з урахуванням медичних даних про лікування Ігнатенко О.В. у студентській поліклініці з приводу отриманих тілесних ушкоджень назначити та провести судово-медичне обстеження Ігнатенко О.В.; опитати лікаря лікарні № 20 та з’ясувати який характер травми та. що пояснював Ігнатенко О.В. про отримані травми; опитати мати Ігнатенко О.В. та сусідку, яка позичала гроші; опитати слідчого СВ Московського РВ Храмцову О.М. з питання розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Ігнатенко О.В.; прилучити до матеріалів перевірки дані з книги затриманих; зібрати та долучити до матеріалів перевірки накази про призначення на посаду, характеристики. службові обов’язки стосовно начальника ВБНОН Московського РВ Колісника О.Г., оперуповноважених ВБНОН Московського РВ Захарова А.І., Савченко А.П., Лапта В.А. та Гребенюк В.О.; з урахування отриманих даних прийняти остаточне рішення в порядку ст.97 КПК України за ст.ст. 364, 365. 368 КК України.

На підставі викладеного, керуючись п.2 ст.227 КПК України. -

ПОСТАНОВИВ:

1.  Скасувати постанову про відмову в порушенні кримінальної справи
винесену 04.03.04р. помічником прокурора Московського району м. Харкова
Масловим Д.Б. відносно начальника ВБНОН Московського РВ Колісника ОТ.
оперуповноважених ВБНОН Московського РВ Захарова А.І., Савченко А.І і..
Лапта В.А. та Гребенюк В.О. за ст.ст. 364. 365 КК України на підстав п.2 ст.6
КПК України.

2.  Проведення  додаткової  перевірки  доручити  слідчому  прокуратури
Московського району м. Харкова Яковлєву А.С.

3.  Про прийняте рішення повідомити зацікавлених осіб.

Прокурор Московського району 
 міста Харкова 

старший радник юстиції  О.Б. Анпілогов

вик. Жилін 26-60-13

 Поділитися