MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відповідь

02.02.2005   

Спасьонову В.Т.

Ваша скарга, подана на особистому прийомі в прокуратурі області, на необ’єктивне, на Вашу думку, проведення досудового слідства по кримінальній справі, порушеній за фактом спричинення Вашому сину - Куліку В.В. середньої тяжкості тілесних ушкоджень, розглянута.

Встановлено, що 17.10.2003 року прокуратурою Червонозаводського району м. Харкова порушена кримінальна справа за фактом спричинення середньої тяжкості тілесних ушкоджень Куліку В.В. за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 122 ч. 1 КК України.

25.12.2003 року зазначена кримінальна справа для об’єктивності розслідування прокуратурою області направлена до Харківської міжрайонної прокуратури Харківської області.

Прокуратурою області під час розгляду Вашої скарги вивчена зазначена кримінальна справа. Встановлено, що розслідування по справі проведене не в повному обсязі, в зв’язку з чим Харківському міжрайонному прокурору надані письмові вказівки про виконання конкретних слідчих дій, спрямованих на перевірку слідчим шляхом викладених у Вашому зверненні доводів: допитів свідків, проведення очних ставок, відтворення обстановки та обставин події, прилучення до справи матеріалів Червонозаводського районного суду м. Харкова та копій справ про притягнення до адміністративної відповідальності Куліка В.В., Сорокіна В.І. та Пословича С.О., протоколів допитів по кримінальній справі № 63030274 обвинувачених Куліка В.В., Пословича С.О. та свідка Сорокіна В.І., очних ставок за їх участю, де є посилання на застосування до них фізичного впливу з боку працівників міліції, актів судово-медичних освідчень зазначених осіб, довідок про перебування їх на лікуванні та інших документів, які мають значення по справі

Питання про визнання потерпілими по справі Сорокіна В.І. та Пословича С.О., перекваліфікації підстав порушення кримінальної справи та притягнення працівників міліції до кримінальної відповідальності може бути вирішене в обсязі та при наявності достатніх підстав з урахуванням всіх даних, отриманих під час слідства.

Під час проведення за Вашою скаргою перевірки не встановлено фактів, які б свідчили про дії працівників підпорядкованих прокуратур, спрямовані на покриття протиправної діяльності працівників МВМ Червонозаводського РВ ХМУ УМВС України в Харківській області, в зв’язку з чим підстав для вжиття заходів прокурорського реагування не вбачається.

Заступник прокурора області
старший радник юстиції В. Суходубов

 Поділитися