MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ПОСТАНОВА

02.02.2005   

  про відмову в порушенні кримінальної справи

м. Світловодськ  05 березня 2004 р.

Старший помічник Світдоводського міжрайпрокурора Грнцина С.І., розглянувши матеріали перевірки за скаргою гр. Корвякової Г.М. про нанесення тілесних ушкоджень її сину Корвякову С.О. працівниками міліції Світловодського МРВ УМВС в області, -

ВСТАНОВИВ:

25.02.2004 р. до Світловодської міжрайпрокуратури надійшла скарга  гр. Корвякової Г.М., в якій вона повідомила про те, що 09.02 2004 р. її сина Корвякова Сергія Олександровича, 20.09.1983 р.н., незаконно затримали працівники міліції, а під час перебування гр. Корвакова С.О. в ІТТ МРВ УМВС в області  йому нанесли тілесні ушкодження працівники міліції Світловодського МРВ УМВС в області Плис О.Ю. та Плис С.Ю.

Проведеною перевіркою встановлено, що 09.02.2004 р. гр. Корвяков С.О. був затриманий  оперуповноваженим ВКР Світловодського МРВ УМВС в області Плисом С.Ю. згідно зі ст. 263 КУпАП, про що складено відповідний протокол про адміністративне затриманя особи, яка порушила правила обігу наркотичних засобів, у зв’зку з чим гр. Корвяков С.О. на законних підставах був поміщений в ізолятор тимчасового тримання Світловодського МРВ УМВС в області. При оформленні документів в ІТТ МРВ УМВС в області на його затримання в книзі адмінзатриманих було зроблено запис про те, що на час затримання у гр. Корвякова С.О. на руках та ногах виявлені синці, але будь-яких скарг на стан здоров’я від нього не надійшло.

Цього ж дня о 18 годині 10 хв. адмінзатриманий Корвяков С.О. був виданий оперуповноваженому ВКР МРВ УМВС в області Плису С.Ю. для проведення з ним бесіди за фактом вживання наркотичних засобів та можливої причетності до скоєння злочинів. Під час проведення бесіди в кабінеті № 46 приміщення Світловодського МРВ УМВС в області гр. Корвяков С.О., намагаючись втекти, в присутності працівників міліції Світловодського МРВ УМВС в області Плиса О.Ю., Плиса С.Ю. та Андрейченка А.Л. кинувся до вікна кабінуту, розбивши при цьому руками і головою віконне скло. З метою затримання гр. Корвякова С.О. та припинення протиправних дій, начальник ВКР МРВ УМВС в області Плис О.Ю. та оперуповноважений ВКР МРВ УМВС в області Плис С.Ю., застосували до нього спеціальні засоби ПР (кийок гумовий) і БР (наручники), про що відповідно до вимог ст. 14 Закону України "Про міліцію" були складені рапорти на ім’я начальника Світловодського МРВ УМВС в області. При цьому інші фізичні заходи до гр. Корвякова С.О. працівниками міліції не застосовувались, тілесні ушкодження йому не спричинялись.

Після цього гр. Корвяков С.О. був поміщений в ІТТ Світловодського МРВ УМВС в області, а 12.02.2004 р. по закінченню трьохдобового строку затримання, звільнений з ІТТ згідно діючого законодавства.

Відповідно до акту судово-медичного обстеження №  24 від 12.02.2004 р. у гр. Корвякова С.О. виявлені тілесні ушкодження у вигляді ссаднинн лівої надбровної області, крововиливи потиличної області та в області грудної клітини, припухлості в області кістей рук. які по стутню тяжкості відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, які могли виникнути при застосуванні до нього спеціальних засобів при намаганні втекти з приміщення Світловодського МРВ УМВС в області.

Викладене підтверджується поясненнями працівників міліції Світловодського МРВ УМВС в області Плиса О. Ю. Плиса С.Ю., протоколом про адміністративне затримання гр. Корвякова С.О. від 09.02.2004 р., актом судово-медичного обстеження № 24 від 12.02.2004 р . матеріалами службового розслідування за фактом нанесення тілесних ушкоджень гр. Корвякову С.О. Світловодського МРВ УМВС в області та іншими матеріалами перевірки.

Фактів перевищення службових повноважень, тобто умисних дій, які б
явно виходили за межі наданих прав та повноважень, вчинених відносно гр.
Корвякова С .О. в діях працівників Світловодського МРВ УМВС в області не виявлено.

На підставі викладеного, керуючись ст. 6 п. 2 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити в порушенні кримінальної справи за наслідками перевірки скарги гр. Корвякової Г.М. прю нанесення тілесних ушкоджень її сину Корвякову С.О. працівниками міліції Світловодського МРВ УМВС України в області за відсутністю складу злочину.

Про прийняте рішення повідомити зацікавлених осіб.

Копію постанови направити Світловодському міжрайпрокурору до  відому.

Старший помічник Світловодського 

Міжрайпрокурора      С. Грицина

 Поділитися