MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява інституту «Республіка» щодо порушення прав громадян на мирні зібрання у Дніпропетровську

12.02.2005   

У ніч проти 30 січня «близько 30-ти працівників дніпропетровського міськвиконкому та комунальних служб» знесли наметове містечко, встановлене прихильниками кандидата у президенти України Віктора Януковича на площі Леніна у місті Дніпропетровськ. Свої дії комунальники аргументували рішенням Бабушкінського районного суду Дніпропетровська, який 17 січня задовольнив заяву Дніпропетровського міськвиконкому про обмеження права обласного комітету Прогресивної соціалістичної партії України на проведення масових заходів «у вигляді виставлення агітаційних постів на площі імені Леніна та у будь-яких інших формах», «визначивши» місце проведення подібних заходів у парку імені Лазаря Глоби біля монумента Чкалова.

У своєму рішенні від 17 січня 2004 Бабушкінський райсуд послався на «Положення про проведення масових заходів у м. Дніпропетровську», затверджене рішенням виконкому Дніпропетровської міськради 21.08.03, яке порушує принципи свободи мирних зібрань, свободи совісті та свободи висловлення поглядів, гарантованих низкою міжнародних документів з прав людини, ратифікованих Україною та Конституцією України. Так стаття 39 Конституції України гарантує право мирних зібрань і не обмежує його ні у просторі, ні у часі. У свою чергу згадане «Положення» (п. 9.2.) «виділяє» для проведення загальноміських зборів та мітингів лише одне місце у Дніпропетровську – згаданий парк імені Глоби. У той же час для того, щоб провести мітинг у місті Дніпропетровську, « організатори зобов’язані:

– забезпечити встановлення металевого огородження навколо сцени та серед натовпу (саме так – натовпу!!!);

– забезпечити встановлення необхідної кількості пересувних санвузлів;

– застрахувати свою відповідальність перед третіми особами (глядачами, запрошеними, учасниками)

– проводити масові заходи не пізніше 23 години.

Організатори масових заходів спільно з представниками:

– Дніпропетровського міського управління УМВС України в Дніпропетровській області,

– Дніпропетровського державного комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло»,

– Дніпропетровських міських електричних мереж ВАТ ЕК «Дніпрообленерго»,

– управління транспорту міської ради,

– управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста,

– вибухотехнічної служби УМВС у Дніпропетровській області,

–  8-го загону державної пожежної охорони міста

повинні за 3 години до початку масового заходу скласти акт обстеження місця проведення масового заходу та надати його виконкому міськради». Зайве говорити, що за таких умов жоден масовий захід не має шансів бути «законним» за версією «батьків» Дніпропетровська.

Отже, згадане «Положення» встановлює інші, порівняно з Конституцією, норми реалізації права мирних зібрань. Норми, які звужують обсяг гарантованих Конституцією прав.

Окрім того, відповідно до статті 92 Конституції, «виключно законами України визначаються права і свободи людини і громадянина, гарантії цих прав і свобод; основні обов’язки громадянина». Тобто, жоден нормативно–правовий акт, окрім закону України, схваленого Верховною Радою, не може встановлювати норми, які вирішив встановити Дніпропетровський міськвиконком своїм рішенням.

Таким чином рішення Бабушкінського райсуду м.Дніпропетровська про знесення наметів на площі Леніна базувалося на неконституційних підставах.

Втім, стаття 39 Конституції передбачає, що право мирних зібрань може бути обмежене, але лише судом «і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей».

Жодної з цих підстав не було під час існування наметового містечка прихильників Януковича у Дніпропетровську. Достатньо лише порівняти його функціонування з функціонуванням великої кількості наметових містечок, які з’явились у багатьох містах України у листопаді – січні. Наметових містечок прихильників як Януковича, так і Ющенка, які мали значно більшу кількість мешканців і щодо яких не було жодних претензій суду ні з точки зору національної безпеки та громадського порядку, ні з точки зору охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей. Крім того, за час існування цього наметового містечка жодних насильницьких дій його мешканці не вчиняли.

Окрім того, за нашою інформацією, наметове містечко у Дніпропетровську було знесене не «комунальними працівниками» (ті відмовились виконувати брудну, на їх думку, справу), а людьми, які не мають жодного відношення до міського господарства – за мовчазного схвалення працівників міліції, які були присутні у той час на площі Леніна. Також під час ліквідації містечка було затримано громадянина Ігоря Головковського, якого – без пред’явлень будь-яких звинувачень – було за кілька годин звільнено.

Все це дає нам підстави заявити, що події проти ночі 30 січня у Дніпропетровську були брутальним порушенням Конституції України і, зокрема, порушенням права громадян на мирні зібрання. Аналогічні події – знесення наметового містечка – відбувалися і 2001–го, під час акції «Україна без Кучми».

Ми констатуємо, що ці події – перший випадок порушення права на мирні зібрання в Україні за президентства Віктора Ющенка. Проте ми розуміємо, що це порушення – намагання представників старої влади, які все ще тримаються за портфелі у Дніпропетровську, «вислужитись» перед новим керівництвом держави.

У зв’язку з цим Інститут «Республіка» звертається до президента України Ющенка – використати всі надані йому Конституцією повноваження для того, щоб забезпечити українським громадянам одне з основоположних прав людини – право на мирні зібрання, навіть коли цим правом користуються його опоненти.

Ми звертаємось також до виконкому Дніпропетровської міської ради – скасувати неконституційне «Положення про проведення масових заходів у м. Дніпропетровську», що було затверджене 21.08.03.

Інститут «Республіка» також заявляє про свою готовність і далі надавати всебічну допомогу громадянам, які реалізовують своє конституційне право на мирні зібрання, незалежно від їх політичного «кольору», зокрема і щодо оскарження рішення Бабушкінського районного суду Дніпропетровська від 17 січня 2004 року.

31 січня 2005.

Інститут «Республіка»

Контактний телефон – (044)2201136

Від редакції «ПЛ»: У Харкові теж вже більше місяця на центральному майдані стоїть наметове містечко прихильників Віктора Януковича. Людей там небагато, і більшість харків’ян майже не цікавляться мешканцями цього містечка. Місцева влада не «розпалює страсті» і ставиться до цього факту поки що толерантно. 2–го лютого мер міста Володимир Шумілкін заявив, що міська влада не збирається вимагати у суді рішення стосовно зносу наметів. Мер вважає, що «якщо хтось там висловлює свою волю або свій протест, і якщо це не заважає нормальному життю, нехай стоять. Ні – зберуться та звільнять площу, які питання? Головне, щоб не заважали місту і, як мовиться, щоб звідтіля хвороби не розповсюджувалися».


 Поділитися